Mustafa Kemal Atatürk ve Temsil Heyeti'nin 27 Aralık 1919'da Ankara'ya gelişinde Seğmenler tarafından karşılandığı Dikmen Keklikpınarı’nda tören düzendi. CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Ankara Milletvekilleri Tekin Bingöl, Murat Emir, Gamze Taşçıer, Levent Gök, Haluk Koç, Nihat Yeşil, Yıldırım Kaya, Servet Ünsal, Ali Haydar Hakverdi, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Ankara Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir katıldı.

CHP heyeti törende, "İktidar törenlere, maalesef bu ülkenin seçilmişlerini hiçbir resmi programa davet etmedi. Vali, Atatürk’ün Ankara'ya gelişinin 101. yıldönümü kutlamasına salgını bahane ederek davet etmese de vekillerimiz ve il örgütümüzle Ankara’nın Ata’mızı bağrına bastığı Dikmen sırtlarındayız" açıklaması yaptı.

“Büyük Atatürk Koşusu” yapılamadığı için tören sonrasında CHP milletvekilleri sembolik bir yürüyüş gerçekleştirdi.  Yürüyüş sırasında, çevredeki evlerin pencerelerinde yurttaşlar bayrak sallayarak ve alkışlarla CHP’lilere destek oldular.

YAVAŞ: BAŞKENT ANKARA SIRADAN BİR YER DEĞİLDİR

Törende konuşan Büyükşehir Belediyle Başkanı  Mansur Yavaş, Milletin buradaki kararlılığının, Ankara'nın milli mücadelenin merkezi ve ardından Başkent olmasında en önemli adım olduğunu söyledi. Yavaş, "101 yıl önceki bu hedef ve bu kararlılık bizlere de önemli görevler yüklemektedir. Başkent Ankara sıradan bir yer değildir. Var olanı kullanarak, var olanın sınırlarını aşma gayreti, hayal kurma özgürlüğü ve insan kalabilme onurudur. İnanıyorum ki Ankara'mızı, tarihimize, kültürümüze değerlerimize yaraşır; Mustafa Kemal Atatürk’e yakışır ve dünya kentleriyle yarışır bir kent haline birlikte getireceğiz" diye konuştu.