Çekirge'nin iddiasına ilişkin Gerçek Gündem'e açıklamalarda bulunan CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, Burak Erbay, Süleyman Girgin ve Suat Özcan, söz konusu iddiaları yalanladı.

Başlık

* Ayrıca ortak bir açıklama yapılacağını da kaydeden milletvekilleri, CHP'li hiçbir milletvekilinin böyle bir girişim içinde bulunmayacağının altını çizdi.

* Konu hakkında konuşan Mürsel Alban, konuyla ilgi ve alakasının bulunmadığını belirterek milletvekilleri olarak toplanıp bir açıklama yapılacağını ifade etti.

* İddiayı vicdani olarak kabul etmediğini de belirten Alban, ''Benim 3 kızım, annem var. Konuyla ilgili kimse kimseyi zan altında bırakmasın, arayan kimse bir an önce açıklansın'' diye konuştu.

* "Konuyla ilgili gerekli açıklamalar çok yakında yapılacak. Ben kendi adıma konuşuyorum, Fatih Çekirge'nin yazdığı konuyla ilgim, alakam yok. Diğer arkadaşların da konuyla bir ilgisi olduğuna ihtimal vermiyorum'' diye konuşan Suat Özcan'ın ''Bu konuda açıklamalar da yapılacak. (Ortak açıklamanın ne zaman yapılacağı hakkında) Çok süreceğini zannetmiyorum. Yakında açıklama yapılacak'' ifadelerini kullandı.

* Süleyman Girgin ise hiçbir milletvekili arkadaşının böyle bir tarz arama yaptığına inanmadığını belirterek '' Hepimiz insanız; nerede bir kadın cinayeti olsa davalarına gideriz, cenazelerine gideriz'' dedi.