Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak atanan Derya Yanık'ın muhalefeti hedef alarak yaptığı paylaşıma, özellikle CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan sert tepki gösterdi.

FETÖ'YÜ ÖVDÜ, BAHÇELİ'Lİ HEDEF ALDI

Yanık'ın FETÖ terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen övgüsüyle dolu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef aldığı sosyal medya paylaşımları ortaya çıkmıştı. Yanık'ın tepkiler üzerine söz konusu tweetleri sildiği ve hesabını bir süreliğine kapattığı gündeme gelmişti.

ENGİN ALTAY'A YÖNELİK KARALAMA KAMPANYASI

Hesabını tekrar açan Bakan Derya Yanık, bu defa CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay hakkında Aktrollerin başlattığı kampanyaya destek veren bir paylaşım yaptı

Söz konusu paylaşımda hedef aldığı isimler arasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve CHP'nin meclis grubu üyelerinin yer aldığı görüldü.

Bakan Yanık'ın hedef aldığı isimlerden Engin Altay, söz konusu paylaşımı alıntılayarak Yanık'ın terör örgütü FETÖ'ye yönelik övgü dolu mesajlarına gönderme yaptı.

Altay şunları söyledi:

"Kendi geçmişinden utanıp, yazdıklarını silen FETÖ artığı çapsızdan bakan olursa, devlete emanet edilen koruma altındaki yavrularımızı ifşa etmesini önlemek için yular yetmez."

Öte yandan İYİ Partili Türkkan ise "Daha dün bir, bugün iki. İki gündür kırdığın potlarla seni oraya atayanların ve Meclis’teki grubun utancı haline geldin. İmalat hatası olmuş" ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık, tepkiler karşısında paylaşımını sildi.