Son dönemin en tartışılan konularından olan ve yılbaşında (çeyrek mi yarım mı?) bilete isabet etmesiyle 'güvenirliğini kaybettiği' belirtilen Milli Piyango ile ilgili dikkat çeken hamle geldi. Gazeteci Can Atalı'nın köşesine taşıdığı olayda Milli Piyang'nun kaç bileti bastığı, satılmayan biletlerden kaç tanesine ikramiye çıktığına dair soruların “ticari sır” kapsamında olduğu gerekçesiyle cevaplanmadığını ileri sürdü.

BİLGİ EDİNME KANUNU DIŞINDA 

Ataklı, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü’nden gelen yanıtı şöyle aktardı:

“Gerekli inceleme sonrasında talep edilen bilginin ticari sır niteliğinde bilgi olduğu anlaşılmış olup, kanunlarda ticari sır olarak nitelenen bilgi ve belgeler ile kurum ve kuruluşlar tarafından gerçek ve tüzel kişilerden gizli kalması kaydıyla sağlanan ticari ve mali bilgiler, Bilgi Edinme Kanunu’nun kapsamı dışındadır. Bu sebeple ilgili bilginin açıklanması tarafımızca uygun bulunmamıştır.”

Ataklı, “Yani neymiş? Milli Piyango’nun bastığı bilet sayıları ve satılmayan biletlere çıkan ikramiye konusu ‘ticari sır’ kapsamındaymış. İyi de ya Milli Piyango bir kısım bileti elinde tutuyor ve ikramiyeleri de bu biletlere çıkarıyorsa ne olacak?” diye yazdı.