Cumhurbaşkanlığı seçimlerine iki yıldan az bir zaman kala Ankara kulisleri, eski Başbakan Tansu Çiller'in Erdoğan'ın talimatıyla parti kurma hazırlığında olduğu söylentisiyle hareketlenmeye başladı.

İddialar yalanlanırken, Çiller'in başına geçeceği ve Cumhur İttifakı'na katılacağı öne sürülen yeni parti hakkında kritik gelişmeler yaşanmaya devam etti.

'BİR SÜREDİR İSTİŞARE YAPIYOR'

Doğru Yol Partisi'de (DYP) birlikte çalıştığı isimlerle bir süredir istişarelerde bulunan Çiller’in öne çıkan planlarından birinin Aydınlık Demokrasi Partisi’nin (ADP) başına geçmek olduğu öğrenildi. 

Çiller'in olağanüstü kurultayla başına geçmeye hazırlandığı ADP'nın kurucusu Salih Önel, partisinden bugün itibariyle istifa ettiğini açıkladı. 

'KENDİLERİYLE HAREKET ETMELERİ İÇİN ÇALIŞMA YAPIYOR'

Yeniçağ'da yer alan habere göre, Önel, son günlerde partinin yönetim kurullarında kendisine karşı anlam veremediği bir muhalefetin ve tepkinin oluştuğunu belirtirken, Çiller’e yakınlığı ile bilinen DYP Isparta eski Milletvekili Ömer Bilgin’in ADP

Teşkilatlarına yönelik kendileri ile hareket etmeleri için çalışmalar yaptığını belirtti.

Önel, yaklaşık iki ay önce Çiller’e bir ziyarette bulunduğunu ve arzu etmesi halinde partinin başına geçebileceğini söylediğini aktardı.