DHA'da yer alan habere göre, Dünya Bankası'nın yaptığı rapora göre, dünya genelinde 72 milyon öğrenme yoksulluğu ile karşı karşıya kalacak. 

Araştırmada, Covid-19 sebebiyle okulların kapalı kalması, ilkokul çağındaki 72 milyon çocuğun eğitiminde aksaklık yaşanıyor. Bu da çocukların 3-4 yıllık eğitimde bile basit bir metni okuyup anlayamayacakları anlamına geliyor.

ÖĞRENME YOKSULLUĞU GİT GİDE ARTACAK

Pandeminin düşük ve orta gelirli ülkelerde öğrenme yoksulluğu çekeceği ve ilkokul çağındaki çocukların oranını git gide artıracağı belirtildi.

Dünya Bankası yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, acil bir eylem planı gerçekleşmeden yeni öğrenciler hiçbir zaman tam kapasiteye ulaşamayacağı kaydedildi.

Okulların kapatılmasıyla birlikte 2.3 milyar öğrenciyi okul dışında kaldı.

Aynı zamanda küresel ekonomik daralmanın aile gelirleri üzerindeki olumsuz etkisinin de okulu bırakma riskini artırdığı belirtildi.

Uzaktan eğitime geçilmesinin çocuklar arasındaki dijital becerilerde ve ebeveyn desteklerinin kalitesi arasında farklılıklar olduğu belirtilen raporda bu durumun öğrenme eşitsizliğini artırdığı ifade edildi.