CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, katıldığı bir canlı yayında “İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz” sorusuna, “Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir” demişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bu sözlere, “CHP'nin kilit taşlarından bir tanesi. Böyle bir cümle kurduğuna ve kanaat getirdiğine göre partisinin görüşlerini iletiyor” ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözlerin ardından akşam saatlerinin ardından Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programına katılan İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Eski Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu net ifadeler kullanmıştı. 

Fatih Altaylı’nın “HDP, 6'lı masada olursa masadan kalkar mısınız” sorusuna yanıt veren, Ağıralioğlu, “Evet” diyerek karşılık vermişti.

'‘KEMAL BEY’İ İSTEMİYORUZ’ DEMEKTİR'

Söz konusu tartışma tv100’de canlı yayınlanan Eşit Ağırlık programında da gündeme geldi.

Erdoğan Aktaş’ın sunduğu programda Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, İYİ Parti’de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının istenmediğini ileri sürdü.

Programda açıklamalar yapan Erkin, “İYİ Parti zaten Kemal Kılıçdaroğlu’nu istemiyor. HDP tartışması da ellerinde malzemeye dönüştü. ‘Kazanacak aday ile gideceğiz’ demek ‘Biz Kemal Bey’i istemiyoruz’ demektir” ifadelerini kullandı. 

'SÜREÇ ÇOKLU ADAYA GİDİYOR'

Öte yandan Aytunç Erkin programda “Kemal Bey’e çok yakın bir isimle, bir CHP kurmayı ile görüştüm. Süreç çoklu adaya doğru gidiyor. Dün Giresun'a giderken konuştum. Aradım, 'Ne oluyor?' dedim, 'Ne olacak, bu noktaya geldi' dedi" dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in “Diğer siyasi partilerle olan iletişimimize herkes saygı duymak zorunda” sözleri üzerine de Erkin "Dönüş sürecinde Meral Hanım'ın videosu çıkınca CHP'li kurmay 'sertliği görüyor musun? Meral Hanım bize hesap soruyor' dedi. CHP’li kurmay bana ‘Bu saatten sonra Kemal Bey aday olmazsa CHP dördüncü parti olur’ dedi” dedi.