100 ülkenin derlendiği sıralamada Türkiye sınıfta kalırken sadece Kuzey Kore, Türkmenistan ve Sırbistan'ı geride bırakabildi.

ŞEFFAFLIKTA YÜZDE 8 ORAN

Toplam puanda 97. olan Türkiye, şeffaflık konusunda yüzde 8'lik payda ile 98. sırada kaldı. Ardında iki totaliter ülke bırakan Türkiye ile aynı şeffaflıkta olan Özbekistan da yüzde 8 oranla 97. oldu.

''GÜVENİLİR OLMADAN SALGIN YÖNETEN BİR İKTİDAR VAR''

Araştırmaya ilişkin açıklamasında ''Dünya nezdinde şeffaf, dolayısıyla güvenilir olmadan salgın yönetmeye çalışan bir iktidar var'' diyen CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, rakamların açıklanmasında şeffaf olunmadan salgının yönetilemeyeceğini bilim insanlarının dile getirdiğini belirtti.

CHP Antalya Mv. Çetin Osman Budak

''2 ÜLKEYİ GERİDE BIRAKABİLDİ''

Budak, ''Ama bildiğini okuyan tek adam rejiminin salgını yönetirken ülkeyi getirdiği nokta, kapalı rejim olan Kuzey Kore’nin iki tık üstü oldu'' derken ''Maalesef iktidar dünya liderliğine oynuyoruz propagandası yapmaktan, pandemiyi yönetmeye fırsat bulamamıştır. ‘Dünya beşten büyüktür’ propagandası ile kendisini dünya lideri ülkeler arasında konumlandırmaya çalışanların, pandemi yönetiminde şeffaflık açısından geldiği nokta ortadadır. Ülkemiz dünyada sadece diktatörlükle yönetilen Kuzey Kore’yi ve ülkesinde hiç koronavirüs vakası görülmediğini iddia eden Türkmenistan’ı ve Sırbistan’ı geride bırakabilmiştir. Hanedanlıkla yönetilen pek çok Ortadoğu ülkesi bile Türkiye’nin önüne geçmiş durumda.