Cumartesi Anneleri'nin 700'üncü hafta eylemine yönelik polis müdahalesinde darp edilen ve aralarında kayıp yakınlarının da olduğu 46 kişi hakkında açılan davanın beşinci duruşması bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde görülecekti.

Öğle saatlerinde İstanbul Adliyesi çevresinde, Kağıthane Kaymakamlığı tarafından ‘kamu güvenliği’ gerekçesiyle toplanma, basın açıklaması ve gösteri yürüyüşleri yasaklandı.

ALPER TAŞ TERS KELEPÇEYLE GÖZALTINA ALINDI

Yasak kararı sonrası duruşma için adliyeye gelenler ile polis arasında arbede yaşandı. Basın açıklamasına polis müdahale etti.

SOL Parti Meclis Üyesi Alper Taş, DİSK Basın İş Sendikası Başkanı Faruk Eren, İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, Sercan Sinecan, Leman Yurtsever, Yalçın Köse, Uğur Tuncer, Murat Akbaş, Ümit Sezer, Nevroz Tosun, Burcu Bingöllü, avukatlar Meriç Eyüboğlu ve Efkan Bolaç’ın da aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

Alper Taş’ın sivil polisler tarafından yaka paça ters kelepçeyle gözaltına alınmasına siyasilerden tepkiler geldi.

CHP Milletvekili Tuncay Özkan: Hak arayan eski ÖDP Genel Başkanı, Türk siyasetinin önde gelen isimlerinden Alper Taş’a karşı girişilen bu tavrı kınıyorum. Alper Taş’ın yanındayız.”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: İl sekreterimiz Kemal Yakar ve partililerimiz, Çağlayan'da Cumartesi Anneleri davasını takip ediyor. Alper Taş ve avukatların gözaltısı sonrası bizler de Anadolu adliyesinden Çağlayan adliyesine geçiyoruz davayı takip için.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: DİSK Basın İş sendikamızın Genel Başkanı Faruk Eren’i ve hukuk, adalet, hakikat arayan herkesi serbest bırakın.

SOL Parti: PM üyemiz Alper Taş ve parti yöneticilerimize yönelik gözaltı derhal sonlandırılmalıdır. Biz size boyun eğmedik, eğmeyiz.