Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan iki bürokrat ile yaptığı görüşmeyi aktararak Devlet Bahçeli'nin AK Parti ile yollarını ayıracağını duyduğunu öne sürdü. Üst düzey bürokrat dostlar, "AK Parti içinde MHP hakkında hazırlanan bazı dosyalar ve Devlet beyin kulağına gidenler…" olduğunu belirtti.

Takan, bugünkü yazısında "Bir Ankara klasiğidir… Akşam otururuz, kabine değişikliği konuşulur. Sabah kalkarız bürokraside büyük operasyonlar gündemdedir" diye yazarak AK Parti ile MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı ile ilgili duyduğu bilgileri aktardı.

'BAHÇELİ HER AN CUMHUR İTTİFAKI'NA VEDA EDEBİLİRMİŞ'

"Sabah akşam konuştuğumuz çok önemli bir mevzumuz daha vardır; 'Devlet Bahçeli her an koalisyonu yıkabilir. Erken seçim isteyebilir'... Dün, sabah kahvesi içmek için, Ankara’da, iki önemli bürokrat arkadaşımla buluştum." diye yazan Takan, "İstanbul’a yağan kardan başladık, Ekrem İmamoğlu’nun İngiliz büyükelçi ile yediğin yemeğin mönüsünden çıktık. Tam ittifakların geleceğini değerlendiriyorduk ki; dostum, 'Devlet beyin tepesi atmak üzereymiş. Her an Cumhur İttifakı’na veda edebilirmiş' deyiverdi" diye yazdı.

'AK PARTİ İÇİNİNDE MHP HAKKINDA HAZIRLANAN DOSYALAR VAR'

Takan bu duyduklarına "Bana zarf mı atıyorsunuz" diye cevap verdiğini belirterek şöyle devam etti:

"Epey bir gülüştük… Dostlarımla uzun yıllardan gelen samimiyetim var. Bir de çok iyi bilirim, Ankara bürokrasisinin kulağı deliktir. Hele o bürokratlar çok stratejik mevkilerde görev yapıyorlarsa!. En taze haberler, siyasilerden önce onların kulaklarına gelir. En isabetli erken seçim tahmini de onlar yaparlar. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kolay kolay Cumhur İttifakı’nı bırakamayacağına dair analizlerimi sıraladıktan sonra üst düzey bürokrat dostlarımdan, ‘AK Parti içinde MHP hakkında hazırlanan bazı dosyalar ve Devlet beyin kulağına gidenler…’ iddialarını dinledim"
Ahmet Takan, 'Devlet bey, yine kızdı mı?..' başlıklı yazısını şöyle sürdürdü:

"Kafamda, yine de soru işaretleri oluştu. Yazımı kaleme almak için bilgisayarın başına oturmadan önce MHP kulislerini çok iyi bilen bir isme duyduklarımı ana hatları ile aktardım. Onun ilk yorumu, 'Ekonomik krizin AK Parti ile beraber altında kalacağının farkında Devlet bey. Tahribattan az zarar görmek isteyebilir' şeklinde oldu. Ancak, o da Bahçeli’nin koalisyonu yıkacağına pek ihtimal vermedi."