Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca Camisi’nde cuma namazı sonrası cemaate hitap ederken isim vermeden “Hz. Adem efendimize uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Erdoğan, bu sözlerinden sonra gelen tepkiler üzerine “Açıklamalarım Sezen Aksu’ya değildi. Sezen Aksu, Türk müziğinin önemli bir ismidir. Şarkılarıyla insanımızın duygularına tercüman olmuş bir sanatçıdır” şeklinde ifadelerini yumuşatmıştı.

Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP ise Sezen Aksu’ya karşı sert tutumunda ısrar ediyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin son grup toplantısında Aksu’ya olan tepkisini sürdürdü.

Bahçeli, MHP Grup Toplantısında konu ile ilgili, “Hz. Adem ile Hz. Havva’ya cahil demek bir sanatçı marifeti, demokratik bir hak, sıradan bir şarkı sözü olarak değerlendirilemez. Herkes aksini söylese de Milliyetçi Hareket Partisi bu görüşte olamaz, bu ilkelliğe göz yumamaz, selin akıntısına kapılamaz” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'A RAĞMEN BAHÇELİ'NİN ISRARI AK PARTİ'DE TANSİYONU YÜKSELTTİ

Erdoğan’ın geri adım atmasına rağmen Bahçeli’nin tavrını sürdürmesi, AK Parti kulislerinde farklı yorumlara neden oldu.

Kimi AK Parti çevrelerinde Bahçeli’nin bu tavrı, zaman zaman hükümete yol haritası çizme politikasının bir parçası olarak yorumlanırken bir başka görüşe göreyse Bahçeli’nin Aksu’yu hedefte tutmakta ısrarcı olmasının sebebi bir türlü düzeltilemeyen ekonomik tabloya karşılık Cumhur İttifakı’na prim yaptırma düşüncesinin olabileceği belirtildi.

Erdoğan'ın ifadeleriyle beraber AK Parti gündeminden düşen Sezen Aksu polemiğinin, Bahçeli'nin son çıkışıyla beraber yeniden gündeme getirilip getirilmeyeceği konusunda AK Partililer arasındaki kafa karışıklığı devam ediyor.