İsmail Saymaz, bugün yayımladığı köşe yazısında Cumhur İttifakı'nın hazırladığı  Seçim Kanunu'ndaki değişikliği kaleme aldı. Son dört yılda AK Parti ve MHP'nin yaşadığı oy kaybına değinen Saymaz, "Cumhur İttifakı bileşen ve taban olarak büyüyemedi" ifadelerini kullandı.

'CUMHUR'UN ELİNDE PATLAYABİLİR'

Öte yadan yeni Seçim Kanunu ile "süreç Cumhur İttifakı'nın aleyhine gelişebilir" diyen İsmail Saymaz, "MHP zararla kalkabilir. Hatta bir İyi Partili milletvekiline göre MHP, grup kuramayabilir. İktidarda kalmak için altılı masanın altına bıraktığı dinamit Cumhur İttifakı'nın elinde patlayabilir." tespitinde bulundu.

İşte, İsmail Saymaz'ın dikkat çeken o yazısı:

'MHP'Yİ BEKLEYEN TEHLİKE'

'Cumhur İttifakı, teklifi 2018'deki seçim sonucuna bakarak getiriyor. Fakat dört yılda hem AK Parti hem de MHP büyük oy kaybı yaşadı. Cumhur İttifakı bileşen ve taban olarak büyüyemedi.

Teklif yasalaştığı takdirde bir yıl sonra uygulanabileceği için Nisan 2023'ten sonra yapılacak seçimle ekonomik, siyasi ve toplumsal koşulların nasıl olacağını kestirmek mümkün değil. Süreç Cumhur İttifakı'nın aleyhine gelişebilir.

MHP zararla kalkabilir.

Hatta bir İyi Partili milletvekiline göre MHP, grup kuramayabilir.

İktidarda kalmak için altılı masanın altına bıraktığı dinamit Cumhur İttifakı'nın elinde patlayabilir'