Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın'da açılış törenlerine katıldı. İlk olarak Batı Kipaş Kağıt Fabrikası açılış töreninde konuştu. Erdoğan, devletin fabrikaya olan desteğinden bahsederek Türkiye'nin salgın döneminde ihracat rekoru kırdığını ifade etti ve "Muhalefetin iddialarının aksine Türkiye, ihracat rekoru kıran bir ülkedir. Bu ülkeye domates ithalatçısı, saman ithalatçısı demek hakarettir. Cahilliktir. Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmaya adım adım ilerliyor" değerlendirmesini yaptı.

'YERLİ YABANCI AYIRMADAN ÜRETEN HERKESE SAHİP ÇIKIYORUZ'

Erdoğan'ın Batı Kipaş Kağıt Fabrikası'nın açılışındaki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Hükümet olarak yerli yabancı ayırmadan bu topraklarda üreten herkese sahip çıkıyoruz. Kipaş'ın bu yatırımını da destekliyoruz. Altyapı ve çalışan da dahil olmak üzere pek çok destek sağlıyoruz. Firma sahibinden beklentim, ikinci etabın da bir an önce yapılmasıdır.

'KAĞIT SEKTÖRÜNE DESTEĞİMİZİ ARTIRIYORUZ'

Kağıt, tarih boyunca pek çok medeniyetin kurulup gelişmesinde rol oynamıştır. Ekonomik olarak da büyük bir değerdir. Ülkemizde kağıt üretim sektöründe 80 bin vatandaşımız istihdam ediliyor, sektörün katma değeri 20 milyar lirayı aşıyor. Kağıt endüstrisinin ülkemiz için önemine binaen, desteğimizi artırıyoruz.

'TÜRKİYE'YE SAMAN İTHALATÇISI DEMEK HAKARETTİR, CAHİLLİKTİR'

Ülkemizin salgına rağmen 225 milyar dolarlık ihracatla rekor kırmasının nedeni bizim desteklerimizdir. Muhalefetin iddialarının aksine Türkiye, ihracat rekoru kıran bir ülkedir. Bu ülkeye domates ithalatçısı, saman ithalatçısı demek hakarettir. Cahilliktir. Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmaya adım adım ilerliyor. Çalışacağız, üreteceğiz."

Erdoğan'ın baraj, yurt, hastane açılışındaki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Ülkemizin ve milletimizin içi boş tartışmalara, terör örgütünün payandalarıyla yürüyen siyasetçilere değil işte böyle hizmetlere ihtiyacı var. Eşek ölür, kalır semeri; insan ölür, kalır eseri... Biz hizmetlerimizle konuşulmaya, övülmeye devam edeceğiz.

İnsanımıza iş sağlayacak, aş sağlayacak her gayretin yanındayız. Bugün burada açılışını yaptığımız her yatırımın Aydın'ımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Cumhuriyet tarihi boyunca sanayileşme ve kalkınma hamlelerimizin önü sinsi provokasyonlarla kesilmiştir. Bu kayıpların milletimize maliyeti çok ağır olmuş, defalarca düşman istilasıyla ve terör tehdidiyle yüz yüze gelmiştir.

Cellatlarına karşı bile merhametle mektup yazan Menderes'e kıyanlar da, tek parti faşitleri de bugün ya hatırlanmıyor ya nefretle alınıyor. Bu yüzden Aydın bu CHP'ye prim vermemeli. İnanıyorum ki 2023 yılında Aydın, bunlara prim vermeyecek.

Ülkemizin kalkınmasını engellemeye çalışanlar ne diyor? 'Erdoğan'ın akıbeti de Menderes gibi olacak' diyor. CHP'nin artıkları... Biz bu yola kefenimizi giyip çıktık. Bizi böyle korkutamazsınız. Bugüne kadar ülkenin ilerlemesi için tek bir teklif vermediler, CHP'nin bu ülkede bir dikili ağacı var mı? Bir yandan şehit kardeşine küfreden sözde milliyetçiyi partiyi yanlarına almışlar, bir yanda terör örgütünü.

Son yıllarda özellikle ekonomimize yönelik saldırıda bulunuyorlar. En son kura endeksli mevduat dedik, bütün oyunları bozuldu. Türkiye modelinin başarılarını görüyoruz. Biz çalışıyoruz, ihracat rekoru kırıyoruz. Bunlar yapamaz. Asgari ücreti beklemedikleri bir seviyeye çıkardık, vatandaşımızı enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyeceğiz, işte AK Parti bu."