Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

ÖZEL OKULLARA ZAM SINIRI

Özel okullardaki fiyat artışlarını enflasyonla yani yüzde 36 seviyesinde sınırladık. Biz kimin ne dediğine değil kendi stratejimize bakarak işleri yürüteceğiz.
Bay Kemal çıkmış bu konuyla ilgili konuşuyor, ne konuşuyorsun ya? Sen geriden geliyorsun.
Gıdadan kiralara, enerjiden ulaşıma her alanda ciddi artışlarla karşı karşıya kalan gelişmiş ülkelerin kamuoyları sükunetle gelişmeleri takip ediyor. Bizde ise siyasal çıkar peşinde muhalefet ortalığı karıştırmak için gayret içerisinde.

‘EZDİRMEDİK, EZDİRMEYECEĞİZ’

Milletimizin hiçbir ferdini enflasyon karşısında ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Önümüzdeki temmuz ayında enflasyona bakarak gerekirse çalışanlarımızın durumunu yeniden değerlendireceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

Akçakale sınırımızda bölücü terör örgütünün döşediği patlayıcı sebebiyle şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

‘ŞEHİTLERİMİZİN KANLARI YERDE KALMADI’

Şehitlerimizin kanları yerde kalmadı, kalmayacak. Nerede aklınıza terör bölgesi geliyorsa orada bizler Mehmetçiğimizle varız, var olmaya devam edeceğiz.
Bu süreçte bizim ne yaptığımızı, niçin yaptığımızı, nasıl yaptığımızı anlamak hem geçmişi hem de küresel gelişmeleri yakından bilmek gerekiyor.

‘TÜRKİYE’Yİ KÖKSÜZ BİR AĞAÇ GİBİ KURUTMATA ÇALIŞANLARIN AYAK OYUNLARINI HATIRLAYIN’

Türkiye’nin Osmanlı döneminde başlayan ve Cumhuriyetin ilk döneminde de süren sanayileşme hamlesinin önünün nasıl kesildiğini hatırlayın.
Türkiye’yi köksüz bir ağaç gibi kurutmaya çalışanların ayak oyunlarını hatırlayın.
Türkiye’de hangi dönemde her kim ülkenin makus talihini değiştirmek için adım atmış ise başına gelmeyen kalmamıştır.
Menderes’in akıbeti dar ağacında nihayete ermiş, Erbakan’ın Özal’ın önleri darbelerle kesilmiş.

‘BİZ UNUTURSAK DİĞER İNSANLAR ELBETTE UNUTUR’

AK Parti’nin yılları bu habis zihniyet ile mücadele ile geçmiştir. Biz yaşadıklarımızı unutursak diğer insanlar elbette unutur.
Ülkemizin uluslararası alanda nasıl kuralsız, ahlaksız tuzaklara tecrit edilmeye çalışıldığını unutmadık.

‘SİYASİ KAOS DENEMELERİNİ BERTARAF ETTİK’

Siyasi ve sosyal kaos denemelerini, PKK’dan DEAŞ’a kadar tüm terör örgütleri kullanılarak şehirlerimize ve sınırlarımıza dayatılan saldırıları birer birer bertaraf ettik. Biz milletimiz ile istiklalimize sarıldıkça, teslim olmadıkça, saldırıların cephesi daha da genişledi.