Son dönemlerde Cumhur İttifakı’na yönelik yaptığı çıkışlarla gündem olan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’yi Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün 14.00’da genel merkezde ziyaret etti. Destici ziyaret sonrası dikkat çeken bir açıklamada bulundu. 

ERDOĞAN-DESTİCİ GÖRÜŞMESİ 1 SAAT 10 DAKİKA SÜRDÜ

Basına kapalı gerçekleşen Erdoğan-Destici görüşmesi yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kapıda karşılayıp kapıdan uğurlayan Mustafa Destici ziyaret sonrası ilk açıklamasını yaptı. Görüşmeden siyasi gelişmelerin ele alındığı bildirildi ama detaya ilişkin açıklama yapılmadı.

HERHANGİ BİR TEREDDÜT YOK İTTİFAKA DEVAM EDECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaretinin ardından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici yaptığı açıklamada, “Herhangi bir tereddüt yok. Cumhur ittifakı üç parti olarak devam edecek. Sağlam bir şekilde MHP ile birlikte ittifakın içindeyiz, mücadele gücümüz daha da artacak.” ifadelerini kullandı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici her ne kadar Cumhur İttifakı içerisinde adı fazla anılmasa da ittifaka yönelik verdiği destekle biliniyor. Destici son olarak AK Parti ve MHP'nin anlaştığı yüzde 7'lik seçim barajına tepki göstererek, “Bir kez daha ittifak ortakları olarak bir araya geleceğiz. Ama bu haliyle kalırsa ben teklife oy vermem.” demişti.

Mustafa Destici ekonomik gidişata ilişkin eleştirilerde bulunup akaryakıt, doğalgaz, elektrik ve gıda fiyatlarındaki zamları doğru bulmakdıkları birçok platformda dile getirmişti.