Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yaptırılan ve 45,7 kilometre uzunluğundaki Sarıkamış-Karakurt-Horasan karayolunun açılışı bugün yapıldı. 3 bin 560 metre uzunluğunda 5 çift viyadük bulunan karayolunun açılışında video konferans yöntemiyle konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salgın sebebiyle bu açılışı törensiz ve video konferansla yaptıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

* Ermeniler, Azerbaycan topraklarına saldırdığında tüm kalbimiz ve imkanlarımızla kardeşlerimizin imdadına koştuk. Karslı, bu Ermenileri tarihten iyi tanır, iyi bilir. Ortak tarih, kültür inanç ve dil birliğimizin gereği neyse onu yaparak Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan'ın topraklarının özgürlüğüne kavuşmasına katkıda bulunduk. Azerbaycanlı kardeşlerimizin mücadeleleri sayesinde bugün Dağlık Karabağ semalarını artık paçavralar değil, hilal ve yıldız süslüyor. Bundan en çok faydayı görecek yerlerin başında Kars geliyor.

"MARSİLYA'YI ERMENİSTAN'A VERSİNLER"

* 30 yıllık işgalin ardından Azerbaycan, öz topraklarına yeniden kavuşmanın haklı sevincini yaşıyor. Karabağ zaferi hem uluslararası hukuk, diploması askeri açıdan Azerbaycan'a anasının ak sütü gibi helaldir.

* Minsk grubu eş başkanı Fransa'nın önceki gün parlamentosunda aldığı karar skandalın ötesinde tam bir fecaattir, felakettir. Kardeşim İlham Aliyev'in dediği gibi Fransa şayet Ermenileri bu kadar seviyorsa kendi topraklarından Marsilya'yı onlara verebilir. Fakat hiçbir devletin bir diğer devletin egemenlik haklarına bu derece alçakça saldırması kabul edilemez. Suriye'den Libya'ya kadar her yerde benzer yaklaşımda olan Fransa bu kararıyla artık çözümün değil, sorunun bir parçası olduğunu, hiçbir yerde objektif bir yaklaşımla görev yapamayacağını ispatlamıştır. En son Lübnan'da aynı oyunu oynadı ama yine netice alamadı. Macron'u kovdular.