Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adını kullanarak iş yapmak yaygın bir hal almış durumda. Bu kez, durum açılan bir dava dosyasına konu olmuş durumda. İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Fetih Kuran Kursu Derneği Başkanı Cemal Vanlıoğlu, kendisi hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlaması ile yapılan suç duyurusu haberine, tazminat davası açtı.

‘KURBAN PARALARINI ÖDEMEDİ’

Aynı zamanda vaiz olan Vanlıoğlu hakkında, ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Vanlıoğlu'nun, Emir Keskinoğlu’ndan satın aldığı kurbanlıkların parasını tam ödemediği iddiasıyla başlayan olayların, vaizin 'sahte senet' düzenlediği belirtilerek kurban işiyle uğraşan kişiyi icraya vermesiyle konu yargıya taşındı.

SAHTE SENET SUÇLAMASI

Keskinoğlu, Vanlıoğlu hakkında, "Sahte senet tanzimi, 3628 sayılı Mal Beyanı Rüşvet ve yolsuzlukla mücadele kanununa muhalefet, Kazancıyla örtüşmeyen bir yaşam, Dernekler Kanunu’na muhalefet, Vatandaştan kurban parası toplayıp kurbanları eksik keserek 'nitelikli dolandırıcılık', Derneğe topladığı bağışları 'zimmete geçirmek" şikayetiyle suç duyurusunda bulundu.

POLEMİK HABER'E 'BAĞIŞ KESME' DAVASI

İlgili konunun yargıya taşınmasının ardından Polemik Haber, suç duyurusu dilekçesini ve Vanlıoğlu’nun sahibi olduğu yüklü miktardaki mal varlığı ile ilgili haberi gündeme taşıdı. Vanlıoğlu, haberden sonra Bakırköy 14. Asliye Hukuk Mahkemesine, site hakkında, 'bağışlarının kesildiği gerekçesiyle' 70 bin liralık 'maddi-manevi tazminat davası' açtı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’LA FOTOĞRAFLARI DOSYADA

Vanlıoğlu, mahkeme dosyasına ek olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çekilen fotoğraflarının yanı sıra, Üzerinde "İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı" yazan seçim aracının yanında çektirdiği bir fotoğraf ile yine aday olduğunu belirten bir broşür görselini de koydu.

AK PARTİ'DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI

Vanlıoğlu’nun, Cumhurbaşkanı ile olan fotoğraflarını, mahkemeyi etkileme amacı ile koyup koymadığı zaman içinde anlaşılacak. Ancak, halen yanıtı aranan bir dizi soru bulunuyor. 

DUDAK UÇUKLATAN MAL VARLIĞI

Polemik Haber’in yaptığı araştırmalara göre Vanlıoğlu’nun kendisine ve ailesine kayıtlı gayrimenkuller şöyleydi:

*Avcılar’da 5 dönüm arsa üzerinde 4 katlı villa
*Avcılar’da 3 katlı bina
*Beyoğlu Hasköy’de 22 daireli bina
*Bolu’da yazlık ev
*Arnavutköy’de 750 metrekare arsa
*Göktürk’te bir daire
*Esenler’de 400 yataklı kız yurdu binası
*Trabzon Of’ta bir villa
*Gaziosmanpaşa 500 Evler’de 1 dubleks daire
*Sütlüce’de 3 daire
*Ailesine ait 4 araba
*Ailesine ait Sakarya’da bulunan değerli bir arazi

YANITI ARANAN SORULAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönemin İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, dönemin Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan olmak üzere birçok siyasetçi ile ortak fotoğraf karesine giren Cemal Vanlıoğlu’nun yanıtlaması gereken bir dizi soru bulunuyor.
*Dernek adına, bağışçıların parası ile alınması gereken kurbanlıkların parası ödendi mi?
*Vaiz olarak görev yerine gitmediği belirtilen Vanlıoğlu’nun bu durumuna kimler göz yumuyor
*4 bin lira maaş alan Vanlıoğlu, onlarca gayrimenkulü nasıl elde etti
*Dernek adına para toplayan Vanlıoğlu’nun bu paraları kendi hesabına geçirdiği doğru mu?
*Kendisi gibi vaiz olan oğlunun de göreve gitmeden maaş aldığı doğru mu?
*Vanlıoğlu ile ortak fotoğraf karesine giren isimlerin, tüm bu olanlardan haberi var mı?