Gündemde yasakların etkisinin de tartışılacağı toplantıda yeni kararların alınma ihtimalinin de bulunduğu belirtilirken bölgesel bazda esnetmelerin gelebileceğinin de olasılık dahilinde olduğu bildirildi.

Yeni yılda Cumhurbaşkanlığı Programı çerçevesinde alınacak kararlar ve bakanlıkların izleyeceği yol haritaları ile gerçekleştirilmesi planlanan projelerin genel değerlendirmesinin yapılacağı toplantıda ABD ve AB ile yeni yol haritası, reform çalışmaları da yer alıyor.

KORONAVİRÜSTE TEDBİRLERİN ETKİSİ

Toplantıda corona virüsü ile mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan tedbirler kapsamında getirilen hafta içi kısmi, hafta sonu ise tam yasak getirilmişti. Bu doğrultuda atılan adımların masaya yatırılacağı; sokağa çıkma yasağı, vaka sayısındaki düşüş ve büyük şehirlerdeki son durumla birlikte yerli aşı çalışmalarının ilerleyişi ele alınacak.

KONTROLLÜ ESNETME İHTİMALİ

Aşılama çalışmalarının bu hafta içi başlaması planlanırken hafta içi kısmi, hafta sonu ise tam olan yasakalrın bölgesel bazda kontrollü veya kademeli olarak esnetme yapılabileceği de ihtimal dahilinde

AŞILAMA VE YERLİ AŞIDA AŞAMA

Geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada yerli aşının nisan ayında hazır hale gelmesinin beklendiğini belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı ile ilgili önemli detayları paylaşacak. Yasaklar ve tedbirlerle vaka sayısındaki düşüşle birlikte bilim Kurulu'nun tavsiyesi doğrultusunda yeni tedbir alınarak kısıtlamalarda esneklik sağlanabilir.

ABD'DEKİ DURUM VE AB İLİŞKİLERİ

Kabinede görüşülecek diğer konular ise ABD'de yaşanan kaos ortamı ve AB ile yeni dönemde atıalcak adımlar olacak. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun sunum yapmasının beklendiği kabinede Joe Biden'ın başa geçtikten sonra ABD ile izlenecek yol haritası ve AB ile yeni dönem ilişkilerine dair bilgiler aktarılacak.

REFORM ÇALIŞMALARI DA OLACAK

Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi, adalet ve demokrasi alanında reform çalışmalarına dair gelişmeler de yer bulacak.