Avukat Ömer Lüftü Avşar, cumhurbaşkanlığına aday olacağını açıkladı.

Ankara'da basın toplantısı düzenleyen Avşar, “Halkın her şeyi değiştirme kararı, azmi var; adalete, hukuka, işe, aşa dair. Kendinden geçti çocuklarının geleceğine dair. Ben bu kararlılık ve azmin sesiyim” ded..

“Adına halk ittifakı dediğimiz bu yürüyüş için bugün burada 'efsane başlıyor' diyoruz. İktidar bileşenlerini, muhalefet bileşenlerini yıkıp geçen ve yerine kendi iktidarını taşıyanlar, geleceğe onurlu bir miras bırakacaklar” diyen Avşar, şunları söyledi:

“Partisiz cumhurbaşkanı olmanın sağladığı en önemli avantaj, liyakatli ve ehil kadrolar ile çalışma imkanıdır. Bu imkan hedeflerimizi hızla gerçekleştirmemizi sağlayacaktır. Her parti kendine yakın isimleri göreve getirdiği için Türkiye bugüne kadar ortalama vasat ile idare edildi.”

İktidarın yanı sıra muhalefeti de eleştiren Ömer Lütfü Avşar, “Muhalefet partileri bugün geldikleri noktada kukla bir adayla seçmenin karşısına çıkmayı planlıyor. Neden kukla diyorum çünkü her bir ipi farklı bir parti genel başkanının elinde olacak bu aday hangi partinin oyununu oynayacak” ifadelerini kullandı. .

Gelecek seçimde aday olacağını dile getiren Avşar, “Halkın her şeyi değiştirmeye sözü vardır. Ben halkın sözünün sesiyim. Aziz halkımızın iradesini ve gücünü yeniden hakim kılmak, bu amaçla önümüzdeki seçimlerde Türkiye Cumhuriyeti Devleti 13. cumhurbaşkanı olmak için çalışmalarıma başladım” dedi.