Bugün sosyal medyada ve piyasalarda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin olumsuz söylentilerin ön plana çıkması sonrası TL'de değer kayıpları belirginleşmişti. Dolar/TL yüzde 20'ye yaklaşan enflasyonun da etkisiyle güne başladığı 9.62'li seviyelerden 9.7400'e kadar yükseldi. Kur daha sonra ise 9.7'nin altında denge buldu.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları tarafından Reuters'ın sorusu üzerine yapılan açıklamada Erdoğan'ın çalışmalarına Ankara'da devam edeceğini, programlarında herhangi bir iptal olmadığı belirtildi.

Sosyal medyada da bir çok kişi Erdoğan'ın İstanbul Ankara seyahati sonrası kendisinin karşılama programına ilişkin görüntülerini de paylaştı.

Erdoğan'ın bugünkü programında, Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev ile görüşme sonrasında Litvanya, Katar, Moğolistan ve Ukrayna büyükelçilerinin güven mektupları teslim törenine katılım yer alıyor.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi Erdoğan'ın sağlık sorununa ilişkin söylentilerin piyasaya etkisine yönelik bir soruya, "TL'de ve TL cinsi piyasalarda bugün iki yönlü oynaklık oldu. Enflasyon ve para politikası ilişkisi TL'de değer kayıplarının ana nedeni ancak piyasadaki söylentiler de bugün fiyatlamalara yansıdı. TL'de önce değer kaybı ardından bu kayıpların belirgin azaldığını gördük" dedi.

Dolar/TL saat 13.49 itibarıyla 9.6650/9.6690 seviyesinde işlem görüyor. TL dolar karşısında yüzde 0.6 değer kaybı ile benzer para birimlerinden negatif ayrışıyor. Benzer para birimlerinde dolar karşsıında bugün sınırlı değer kazançları hakim.