Kalbinin durması üzerine kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Yeşilçam’ın unutulmaz ismi Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlanıyor.

Cüneyt Arkın’ın cenazesi eşi Betül Cüreklibatır, oğulları Murat Arkın, Kaan Cüreklibatır ve yakınları tarafından Zincirlikuyu Gasilhanesi’nden alındı.

Arkın’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracına kondu. Gözyaşlarını tutamayan Murat Arkın babasının tabutunu sevdi.

Arkın’ın cenazesi motosikletli eskortlar eşliğinde Atatürk Kültür Merkezi’ne götürüldü. Arkın’ın cenazesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tören taburu tarafından alınarak, AKM içindeki sahneye taşındı.

Törene Arkın’ın hayat arkadaşı Betül Cüreklibatır, oğulları Murat Arkın, Kaan Cüreklibatır, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sanatçılar ile yakınları katıldı. Törende Arkın’ın oynadığı sinemaların kesitlerin yer aldığı bir film gösterildi.

EDİZ HUN: BEDENİMDEN BİR PARÇA KOPMUŞ GİBİ HİSSEDİYORUM

AKM’deki törende konuşan ünlü aktör Ediz Hun, “Dünyada birçok aktör çok başarılıydı, çok önemli filmler yaptı, müthiş filmlerdi ama Cüneyt’teki kabiliyet, önsezi ve kabiliyet onlarda yoktu. Ben adeta bedenimden bir parça kopmuş gibi hissediyorum. Olağanüstü bir insandı, emsalsizdi. Tarihin yapraklarında Cüneyt Arkın ismi altın harflerle yazılacaktır Aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.


Ediz Hun

YILMAZ BÜYÜKERŞEN: BÜYÜK BİR AÇI İÇİNDEYİZ

Çocukluk arkadaşı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen “Bugün hepimiz büyük bir acı içerisindeyiz. Gençlik yıllarımızın, üniversite çağına kadarki yıllarımızı bir arada geçirdiğimiz günler film şeridi gibi geçiyor. Doktorluktan vazgeçerek sinema dünyasına girmiş bir arkadaşımdı. Fahrettin yalnızca iyi bir oyuncu değil, çok yetenekli bir edebiyatçıydı. Dönemin edebiyat dergilerinde yazıları çıkardı. Sinemaya geçmeseydi Türkiye’nin en büyük çocuk hastanesini yapma hayali vardı. Bir büyük özelliği daha vardı. Katıksız bir Atatürkçü’ydü, cumhuriyetçiydi, halkçıydı. Huzurunda sevgi ve saygıyla eğiliyorum” diye konuştu.


Murat Arkın

'BÖYLE İNSANLARA AĞIT DEĞİL DESTAN YAKIŞIR'

Cüneyt Arkın’ın oğlu Murat Arkın, “Bizim ailemiz çok büyük bir aile. Bugün şunu anladım bizim ailemiz çok daha büyük çok daha güzelmiş. Bugünü organize den emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Babam övülmeyi çok seven bir insan değildi. O hayatında hep ‘milletim’ dedi ‘halkım’ dedi, ‘vatanım’ dedi ve o şimdi cennete gitti biliyorum ama gerçekten böyle adamlar cenneti bile vatan yapacak adamlar. Benim için gerçekten konuşmak çok güç. Baktığım her yerde o var. Biz her şeyi ondan öğrendik. Attığım her adımda o var. Muhabbet ettiğim her insanın gözünde o var. Bana ‘oğlum’ derdi ‘bela üzerine gelirse kaç, bir adım geriye at, bu senin korkak olduğunu göstermez. Baktın hala geliyor at bir adım daha geri. Baktın adım atacak bir yer kalmadı, beladan daha bela ol’. Benim şu anda aklım, bedenim, ruhum kabul etmiyor. Gelen mesajlardan söylenenlerden şunu gördüm ve gurur duydum bir kez daha. Dini, dili, ırkı, mezhebi, politik görüşü ne olursa olsun tüm insanlarımızın üzerine anlaştığı birleştirici bir unsur olmuş Cüneyt Arkın. Ne mutlu bize böyle bir değerimiz olduğu için. Onun filmlerinden bir replikle bitirmek istiyorum sözlerimi: ‘Ağlama böyle insanlara ağıt değil destan yaraşır’” dedi.

CENAZE TEŞVİKİYE CAMİSİ'NDE

Törenin ardından Cüneyt Arkın'ın naaşını taşıyan kortej toprağa verilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket etti. Teşvikiye Camisi'ne gelenler arasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de vardı. Cenaze namazına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cüneyt Arkın'ın ansını yaşatacak çalışmalar yapacaklarını söyledi.