İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan Darinda Çorap işçileri,önceki gün maaş zamları için iş bırakmışlardı. İşçilerin Kod -49 ile işten atılmasıyla Tekstil-İş Sendikası'ndan konuyla ilgili açıklama yaparak "Masa başında çalışan kadın işçilere en az 6000 TL maaş. Ütücü işçilere en az 6500 TL maaş talebiyle direnişe çıktık. Patron işçileri tehdit etmek yerine derhal işçilerin zam hakkını vermelidir" dedi.

İŞÇİLERİ TEHDİT ETTİLER

Yüzde 70 zam talebiyle makineleri kapatan Darinda Çorap işçileri bugün 'Kod 49' ile işten atıldı. Tekstil-İş Sendikası yöneticisi Nurseli Gözüaçık, sosyal medyadan paylaştığı videoda "Çıkışımızı verdiler, işe gelirseniz 'polis eşliğinde sizi göndeririz' diyerek tehdit ettiler" diye konuştu.

İŞÇİLER MAĞDUR

Darinda Çorap işçileri, bu sabah fabrika önünde bir araya gelerek açıklama yaptı. 

"Zam istedik, hakkımızı istedik. Üstüne bizi işten çıkardılar. Bizim çıkışımızı verdiler. Yarın işe gelmeyin, gelirseniz polis eşliğinde sizi buradan göndereceğiz dediler. Bizi mağdur ettiler" diyen işçiler, "Direneceğiz, buradayız, gitmiyoruz" ifadelerini kullandı.

'O İŞLER O KADAR KOLAY OLMAYACAK'

İşçi Hareketi Koordinasyonu adına konuşan Nurseli Gözüaçık, "İşçilerin emeğinden başka geçinebildiği hiçbir şey yok. Darinda Çorap işçileri işten atarak kazandığını sanıyor ancak o işler o kadar kolay olmayacak" dedi. İşverenle görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

'ENFLASYONU İŞÇİLER YARATMADI'

"Ülkede, her gün katlanan enflasyonu işçiler yaratmadı. Altında kalacak olanlar da işçiler olmayacak. Zam hakkını isteyen, anayasal hakkını kullanan 9 işçiyi sahte kodlarla işten atmayı çözüm zannediyorlar. Öyle olmayacak. Sonuna kadar direneceğiz." 

İşçilerin talepleri şöyle:

Masa başında çalışan kadın işçilere en az 6 bin TL maaş.
Ütücü işçilere en az 6 bin 500 TL maaş.