Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bugün FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın Çalar Saat programına konuk oldu.

Davut oğlu gündeme ilişkin açıklamada bulunurken İsmail Küçükkaya'nın sorularına yanıt verdi.

AK Parti'den istifa eder etmez Gelecek Partisi'ni kuran ve gelecek seçimlere muhalefet ile birlikte girecek olan Davutoğlu, kendisine gösterilen "davanı sattın" tepkilerine de cevap verdi.

'BUNLAR YÖNLENDİRMELİ SORULAR'

Davayı satmadığını belirten Davutoğlu, bu tepkilerin de yönlendirmeli olduğunu vurgulayarak "Birisi bana neden Cumhurbaşkanı'na sadakat göstermedin derse ben de derim ki; ben milletin 1 kuruşuna bile sadakat gösterdim. Benim karşıma  fakir Anadolu insanları çıkıp sen neden davaya ihanet ettin gibi bir sözle geldiği zaman ben de bunu söylerim. Bunlar yönlendirmeli sorular. Bana bunu söyleyen adamlar yanımdan ayrılırken diğerlerine bana bunu söyle dediler diyor. Anadolu insanı beni bilir" diye konuştu.

'ERDOĞAN ONAYLAMADI'

Davutoğlu, AK Partililerin mal varlıklarına ilişkin siyasi ahlak yasasını Meclis'e gönderdik ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan teklifi onaylamadı" dedi Ayrıca "İl başkanları, ilçe başkanları; hepsinin mal varlıkları araştırılsın. Meydan okuyorum. Çekineceğim bir şey yok benim. Benim karşıma provokatörler çıkarıp da üstüme salıp da niye davaya ihanet ettin. Hayır, Cumhurbaşkanı bizi yalnız bıraktı. Benim oğlumu ve damadımı kimse tanımaz. Devlet böyle yönetilir. Siyasi ahlak yasasını Meclis'e sevk ettim, Cumhurbaşkanı onaylamam dedi" ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN'IN HATASI...'

Davutoğlu, "40 lira ile ne alınabilir biliyor musunuz? Margarin 4 lira imiş bu sene 10 lira. Çay 27 lira imiş şimdi 46 lira. Bulgur 6 lira imiş 18 lira. Şimdi baktığınızda bu 40 lira ile alınacak şey bu. Bir ekmek, bir margarin, yüz gram peynir, yüz gram zeytin... Bu kadar. Bir günde bunu yiyecek bir fakir. Sayın Erdoğan'ın hatası milletten uzak kalmış olma" dedi.

'HESAP VERMEYE HAZIRIM'

DP lideri Gültekin Uysal’ın "20 yıllık AKP iktidarında sorumluluğa ortak olmamış olmak" şeklindeki açıklamasına da değinen Davutoğlu, "6 lider birbirimizle açık yüreklilikle konuşmazsak masaya zarar veririz. Mesele biz isek her türlü hesabı vermeye hazırım ama bizimle olan hesap AK Parti'nin geniş kitlelerini korkutmamalı, ürkütmemeli. Ülkenin iyiliğini düşünüyorsanız dürüst insanlara rövanşist yaklaşmayın" dedi.

'KONUŞMAK İÇİN ERKEN!

Davutoğlu, Millet İttifakı'nın adayı kim olacak sorusuna ilişkin "Seçime kadar cumhurbaşkanı adaylığını konuşmayacağız. Bu masanın ilkelerini ortaya koyması lazım. Önemli olan en fazla sayıda milletvekilinin girişini sağlamak. Meclis'teki çoğunluğu almak cumhurbaşkanlığını almak kadar önemli" ifaelerini kullandı.