Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Parti Genel Merkezinde il başkanları ile bir araya geldi. Davutoğlu, il başkanlarından “Şiddetsiz siyaset” kampanyası başlatmalarını isterken, 5 gün önce saldırıya uğrayan partisinin genel başkan yardımcısı Selçuk Özdağ ile ilgili de Erdoğan'a seslendi. İşte, Davutoğlu'nun açıklamaları:

* Önce Sayın Cumhurbaşkanı birinci muhatabımız odur. Madem ki Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bütün yetkileri eline almıştır, önce o düşünmeli önce o sorgulamalı, önce sorularımıza o cevap vermelidir.  Sayın Selçuk Özdağ’ın o temiz kanı o sokağa ve arabaya döküleli 5 gün oldu ve Sayın Cumhurbaşkanı’ndan kamuya dönük bir açıklama yok. Ama 3 kişi onu eleştirse hemen terörist diye konuşmaya başlar. Herhangi bir yerde birisi bir soru sorsa, ey diye hitap etmeye başlar. Sayın Cumhurbaşkanı ben Dicle kenarında aziz vatandaşlarımızla kucaklaşırken Ankara’da başkentin göbeğinde bizim genel başkan yardımcımız öldürme, cinayet kastıyla saldırıya uğradı, ne zaman konuşacaksınız?"

"KORKMAYA DEVAM ETSİNLER"

* Biz kuruluştan yükselişe doğru geçerken, onlar da görmemezlikten, baskılardan doğrudan şiddet yoluna geçtiler. 1 yıl boyu bizi görmeyenler, basınlarında yer vermeyenler, küçük marjinal bir parti muamelesi yapanlar birden harekete geçmişlerse, görmezlikten gelmekten çıkıp, görünmeyen baskıların arasından çıkıp, görünen baskılar aşamasına geçmişse bizim korkmadığımızı onların ise korkmaya başladığını gösterir bu gelişme. Korkmaya devam etsinler, biz korkmayacağız çünkü. Biz tam Mardin Kongresi’nin coşkusunu ve Midyat’ta halkımızla buluşmanın muhabbetini yaşarken Ankara’da birtakım piyonlar, bazı azmettiricilerin yönlendirmesiyle Genel Başkan Yardımcımız Sayın Selçuk Özdağ’a saldırıda bulundular. Ve başkentin ortasında bir siyasi terör estirdiler.

"ANKARA'DA YAŞANAN SİYASİ TERÖRDÜR"

* İllerinize döndüğünüzde aynı tempo ve aynı kararlılıkla “Şiddetsiz siyaset” kampanyası başlatmanızı istiyorum. 1 Şubat’ta biz temiz siyaseti ilan edeceğiz. Birilerine ‘terörle aranıza mesafe koyun’ diyenler, kendileri de şiddetle aralarına bir mesafe koymalılar. Ankara’da yaşanan şey sıradan bir şey değildir. Ankara’da yaşanan siyasi bir terördür. 

* Bizim AK Parti tabanıyla hiçbir problemimiz yok, iktidarla problemimiz var. Çünkü Türkiye’yi yoksulluğa, yasaklara, yoksulluklara mahkum ettiler. Ama AK Parti tabanı tertemiz bir tabandır, bizim o tabana saygımız sonsuzdur.