Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, KRT'de Bora Erdin'in sunduğu "Paradoks Özel" programında gazeteciler Fikret Bulut ve İbrahim Kahveci'nin sorularını yanıtladı. 

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Davutoğlu, Bora Erdin'in "Geçmişte 'Hayatım CHP zihniyeti ile mücadele ile geçti...' diye sözünüz var..." sorusuna ise şu yanıtı verdi;

*Bunu sayın Kılıçdaroğlu ile de konuştuk. Benim kasttettiğim CHP zihniyeti, başörtüsü yasağına karşı çıkan, 28 Şubat döneminde o dönemin uygulamalarına destek veren zihniyettir. 

*Benim karşı çıktığım CHP zihniyeti bütün bu cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin çıkmasına sebep olan, bu ucubenin başımıza bela olmasına sebep olan 376 ucubesini çıkaran zihniyete uyum sağlayan CHP zihniyetidir. 

"376 KRİZİ YAŞANMASAYDI..."

*Bu konuda da o CHP zihniyetiyle aramda mesafe vardır. Eğer 376 krizi yaşanmasaydı sadece bu memleketin başına eşi başörtü bir cumhurbaşkanı seçilemez diye, 2007'de sayın Abdullah Gül'ün adaylığını engellemek için
anayasayı baypas eden, aynı bugünkülerin baypas ettiği gibi... O zaman CHP kitlesi CHP yönetimi tarafından benimsenmemiş olsaydı Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı halkının seçtiği sisteme geçip daha sonra da halkın seçtiği Cumhurbaşkanı'na, 
halkın seçtiği başbakan arasında krize giden ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yol açan süreç yaşanmazdı. 

"TEK PARTİ CHP ZİHNİYETİNE KARŞIYIM"

*Benim karşı çıktığım CHP zihniyeti tek parti CHP zihniyetidir. 

*Ama CHP kitlesiyle bir problemim olmadı, olmaz... Ve bu anda şu anda bizim parti başkanlık konusunda geçmişte CHP Parti Meclisi'nde bulunan iki arkadaşımız var. 

*Yani bu konuda bizim CHP, MHP kitlesi de bizi iyi bilir. Bu ülkenin birliği, beraberliği açısından... Hiçbir kitle tabanıyla problemimiz yok. 

*Sayın Kılıçdaroğlu'nun açık tutumu, tavrı başörtüsü yasağın konusunda. Işte bu, CHP'yle benim bizim problemimiz olmaz.