Duyuru, Birleşik Krallık arama ve kurtarma kuvvetleri için yoğun bir günde yüzlerce insanın tekneyle kanalı geçmesiyle geldi. 

REKOR KIRILIYOR

Cuma günü, üç göçmenin kanalı kanolarla geçmeye çalıştıktan sonra kaybolduğu bildirildi, Perşembe günü Calais açıklarında iki kano bulundu ve iki kişi sudan çıkarıldı.

İçişleri Bakanlığı, Perşembe günü bin 185 kişinin küçük teknelerle geldiğini ve mevcut göç krizi için bir rekor olduğunu ve bu ayın başlarında gerçekleşen 853 göçmen rekorunun aşıldığını açıkladı.

Kanolar internet üzerinden ve diğer mağazalarda satışa sunulmaya devam edecek. Şirketten bir yetkili, AFP'ye verdiği demeçte, Dunkirk yakınlarındaki Calais ve Grande-Synthe'deki Decathlon mağazalarında "mevcut koşullar göz önüne alındığında" "kano satın almak artık mümkün olmayacak" dedi.

ŞİRKET ONAYLADI

Eşyaların spor amaçları için kullanılmadığını, ancak "kanalı geçmek için kullanıldığını" söyledi. Perakendeci, bu gibi durumlarda “insanların hayatlarının tehlikeye gireceğini” savundu. Decathlon, mağazaların kendilerinin kano satışını durdurmaya karar verdiğini ve yönetimin kararı onayladığını söyledi. 

Guardian