Suruç'un Aşağıkarıncalı Mahallesinde köylüler tarafından yapılan elektrik duasından sonra ilginç bir gelişme yaşandı.

Bölgeye elektrik dağıtan şirket DEDAŞ, 15 köylü hakkında hakkında “halkı DEDAŞ’a karşı kin ve düşmanlığa kışkırttığı” iddiası ile suç duyurusunda bulundu.

Gerçekleştirilen duada imamlık yapan Mustafa Tüzün, ''Dua etmek ne zamandan beri suç oldu? Biz devletimizin yanında olan vatandaşlarız. Biz sadece mağduriyetimizi kul çözmeyince sorunumuz çözülsün diye Allaha dua ettik” dedi.,

''KAÇAK ELEKTRİK KULLANMAKLA SUÇLANIYORLAR''

''Suç duyurusunda bile vatandaşları kaçak elektrik kullanmakla suçlamaktadır'' diyen Tüzün, ''Halkı kin ve düşmanlığa sevk etme suçunun unsurlarından hiçbiri bu olayda yoktur. DEDAŞ bu tür şikayetlerle savcılığı meşgul edeceğine elektrik kesintilerine köklü bir çözüm bulmalıdır. Bu aslında bir itiraf olup binlerce insanın toplu cezalandırıldığının göstergesidir. Savcılık, bu şikayete ifade bile almadan takipsizlik vermelidir'' ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ TANAL'DAN 'YAĞMUR DUASI' TEPKİSİ

Suç duyurusunun ardından CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal sosyal medyadan şöyle tepki gösterdi:  

“Elektrik duasına çıkan kişiler masumdur. Şirket yetkilileri,elektriklerin gelmesi için dua edenlerin masum olduğunu bildiği halde suç atmaktadır. Mağdurun hukuka aykırı bir fiil işlemediğini bildiği halde iftira atmak suretiyle iftira suçunu şirket yetkilileri işlemiştir. DEDAŞ, Urfa’da elektrik duasına çıkan yurttaşlar hakkında suç duyurusunda bulunmuş.  AKP'nin arkanızda durduğunu biliyoruz da bu kadarı fazla! Urfalı hemşerilerimizin yanındayız. O zaman DSİ de yağmur duasına çıkan diyanet hakkında suç duyurusunda bulunsun.”