5 yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Her evde araba var, kapıcısında araba var" diyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a göndermede bulunurken, "Diyarbakır'daki apartman görevlimiz, Almanya'dan Audi Q8 getirtmiş. Zaten bi tane de Mercedes makam aracı vardı, bu yenisini market alışverişlerinde kullanacakmış" ifadelerini kullandı..

Demirtaş'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Diyarbakır'daki apartman görevlimiz, Almanya'dan Audi Q8 getirtmiş. Zaten bi tane de Mercedes makam aracı vardı, bu yenisini market alışverişlerinde kullanacakmış. İktidardakiler dışarıda ne yaşıyorsa artık. Neyse, az kaldı. Yakında sizi bu 'aşırı zenginlikten' kurtaracağız" denildi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen haftaki kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmada muhalefetin ekonominin kötü olduğuna yönelik eleştirilerine yanıt verirken şu ifadeleri kullanmıştı:

"Şu anda her evde araba var, kapıcısında araba var, şu anda ikinci el araba yetişmiyor. Bunları nasıl görmemezlikten geliyorsun. Bunu televizyon ekranlarından vatandaşa anlatır, vatandaşı kandırabilirsiniz ama bizi kandıramazsınız. Hepsinin istatistiklerini tutuyoruz. Nerede ne oluyor, ne satılıyor bunların hepsini gayet iyi biliyoruz."