“İKTİDAR BÜTÜN ELEŞTİRİLERİ DARBE PARANTEZİNE ALIYOR”

Emekli 103 amiral tarafından yayımlanan ve hükümetin politikalarına eleştiriler getiren bildiriyi yorumlayan Fırat, 103 emekli amiralin içinde bulunulan durumu ve koşulları iyi bilen insanlar olduğunu ve iktidarın gelen bütün eleştirileri ‘darbe’ parantezine aldığını ifade etti. Fırat “Emekli olmuş insanlar bu tür ifadeleri kullanabilirler. Emekli olmuş; cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanlar da konuşuyor… Hiçbiri bir darbe olarak algılanmıyor. İktidar buradan bir mağduriyet edebiyatı çıkarmaya çalışıyor. İktidar darbe karşıtı ise, önce Meclis’teki darbe araştırma komisyonu raporunu bulsunlar” dedi.

“İLK SÖZÜMÜZ MUSTAFA KEMAL’DİR. SON SÖZÜMÜZ UĞUR MUMCU’DUR”

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin 6 gazeteci hakkında ‘tetikçi’ ifadesi kullanmasına, 6 gazeteciden biri olan Fırat, “Söylediğim sözün Türkiye’nin demokrasisine, ülkenin bütünlüğüne karşı olduğunu düşünmüyorum. Bizim ilk sözümüz Mustafa Kemal’dir. Son sözümüz Uğur Mumcu’dur. İfade ettiğimiz sözlerin doğruluğundan emin olmadan konuşmayız. Sayın Bahçeli de bu sürecin iyi bir süreç olmadığını, daha fazla demokrasi, özgürlük, insan haklarının herkes için gerekli olduğunu ve bu şekilde başka uluslarla yarışılabileceğini görecektir” açıklamasını yaptı.

“BU SEÇİM BİR REFERANDUM ANLAMINDA OLACAK”

Selahattin Demirtaş’ın 3. İttifak çıkışı sorulan Fırat, “Seçimde 2 taraf olacak. İnsanlar ya cumhurbaşkanlığı sistemini ya da güçlendirilmiş parlamenter sistemi seçecek” dedi ve siyasi ittifakların 3. bir parçaya bölünmesinin çok mümkün olmadığını söyledi.