Ekonomik krizin yoksul ailelerin elini kolunu bağladığı bu dönemde çocukların yeterli besin alamadığı düşünülünce okullarda öğrencilere ücretsiz yemek verilmesi geçtiğimiz günlerde tartışılmıştı.

Bu konu ile aialakılı henüz resmi bir adım atılmazken belirli ilçe belediyeleri bu konuda çalışmalar yürütüyor ancak bu da engellemelere uğruyor.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek de 'Beslenme Çantası' adlı bugünkü yazısında anısı ile bu konuya dikkat çekti.

'İNSAN BÖYLE BİR İNSANİ HİZMETE NEDEN KARŞI ÇIKAR Kİ?'

Deniz Zeyrek'in ilgili yazısı şu şekilde:

“Deniz Bey, oğlumun okuduğu okul Çankaya'ya bağlı öğrenci sayısı az, gelir düzeyi düşük bir semtte bulunuyor. Çankaya Belediyesi tarafından okula sıcak yemek gönderilmeye başlanmıştı ama sanırım Milli Eğitim baskı yapıyor ve beslenme yardımı kaldırıldı. Çocuklar evlerinde hiç görmedikleri yemeği bir öğün yemenin sevincini yaşıyordu. Bu hak neden ellerinden alınıyor. Lütfen bu konuyu dile getirin, sesimiz olun!” 

Araştırdım ve bazı engellemelere rağmen uygulamanın sürdüğünü öğrendim. 

Zaten insan böyle insani bir hizmete neden karşı çıkar ki? Bizlerin beslenme çantası “ekmek, peynir, salma çay” idi. Şimdilerde bazı çocuklar onu da bulamıyor demek ki…

O halde o çocukları doyuracak, mutlu edecek, sıralarına gülümseterek oturtacak hizmetlere daha çok odaklanmak gerek. Bunu yaparsak eğer, kaç yaz geçerse geçsin, kaç eylül gelirse gelsin geriye sadece mutlu çocukların gülüşleri kalır."