Anakra'daki 4,5 büyüklüğündeki deprem vatandaşları bir kez daha korkuturken Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Haluk Eyidoğan ve Prof. Dr. Şükrü Ersoy, depreme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

GÖRÜR: FAY HATTI KAF'A YAKIN

Prof. Dr. Naci Görür, Ankara-Kalecik mıntıkasında oluştuğunu belirterek 64 kilometrelik bir fayın olduğu ve Kuzey Anadolu Fay (KAF) Hattı’na yakınlığına dikkat çekti. Bu fayın KAF'a kadar uzandığını Kırıkkale'de de sol yönlü fay sistemi olduğunu ifade etti.

ERSOY: DEPREM OLASILIĞI ÇOK ZAYIF

Depremin şiddetine de değinen Prof. Dr. Şükrü Ersoy, tarihsel depremlere bakıldığında çok zayıf bir olasılık olduğunu ifade ederek ''Fakat zemin jeolojik koşulları bazen şiddeti arttırabiliyor” açıklamasında bulundu.

EYİDOĞAN: HASAR İHTİMALİ DÜŞÜK

Depremin hasar yapma ihtimalinin olmadığını belirten Deprem uzmanı Prof. Dr. Haluk Eyidoğan ise, “Deprem, aktif olan Çankırı Fayı’nın güney ucunda. Kalecik ve çevresinde kuvvetle hissedilmiştir. Orta kuvvette bu depremin hasar yapması beklenmez. 2,8 ve 2,0 büyüklüğünde 2 tane artçı depremi var. 2,8 ve 2,0 büyüklüğünde 2 tane artçı depremi var. Depremin 21:02’de 1,7 büyüklüğünde bir öncü depremi olmuş”diye konuştu.