Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, polemikhaber.com'a gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ORDU KADIN KOLLARI BAŞKANINA 'TERS KELEPÇE' OLAYI

BBP Ordu Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü'nün 'ters kelepçe' ile gözaltına alınmasına ilişkin konuşan Destici, videonun programı yapan kişi tarafından montajlanarak servis edildiğini iddia etti. Bunun sadece Yümlü'nün 'iktidarı hükümeti eleştirdiği için bu hadise başına' geldi gibi algı oluşturulmaya çalışıldığını da savunan Destici, "Bundan dolayıdır ki bu olayın önü ve arkası iyice araştırılmalı. Acaba burada bir takım eller mi devreye girdi, bir takım mihraklar mı devreye girdi? Çünkü birileri burada bir taşla birkaç kuş vurmayı hesapladı. Ama bu hata ya da bu yanlışın karşılığı ters kelepçe değildir dahi olan ya da işte bu hiçbirimizin kabul etmeyeceği bu kaba kelepçe hadisesinde; kim bu talimatı vermiş ve kim uygulamışsa zor kullanarak bunlarla ilgili soruşturma başladı" dedi.

DESTİCİ: HRANT DİNK BİZİMLE İLİŞKİLENDİRİLMEYE ÇALIŞILDI

2007 sürecinde birçok olayın kendileriyle ilişkilendirildiğini ifade eden Destici, "Muhsin Başkan, 'Uçak ne zaman burnunu şöyle havaya doğru kaldırsa yükselişe girse mutlaka bazı hadiseler yaşanır ve bizim camiamızla ilişkilendirilmeye çalışılır' derdi. O zaman işte Hrant Dink'i, Danıştay saldırısı hiç camiamızla alakası olmadığı halde, bizim camiamızla ilişkiliymiş gibi gösterilerek Büyük Birlik Partisi'nin yükselişi engellendi" diye konuştu.

Destici, "Büyük Birlik Partisi potansiyel bakımdan Türkiye'nin dördüncü büyük partisidir. Biz önümüzdeki seçimlerde çok rahat bir şekilde bugüne kadar aldığımız oyların çok fevkinde; 3-5 katı fazla oy alacağımızı görüyoruz" dedi.

Destici sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz ittifakın ortağıyız ama biz iktidar ortağı değiliz. Cumhur İttifakı'nda kendi partileriyle ilgili bir memnuniyetsizlik varsa ya da oy değiştirme arzusu varsa bu yola gidiliyorsa bu öncelikle ittifak içindeki partiler arasında oluyor. Biz de zaten bunu görüyoruz"

'VATANDAŞ BEKLEMEZ'

Pandemi döneminde ihracatın ve kısmen de istihdamın arttığını belirten Destici, "Esnafımız başta olmak üzere hizmet sektöründekiler, dükkanlarını açamadığı için iş yerlerini çalıştıramadığı için büyük bir mağduriyet yaşadı. Köprü bekleyebilir, yol bekleyebilir ama vatandaş beklemez" dedi.

MUHSİN YAZICIOĞLU

Destici, 25 Mart 2009'da Kahramanmaraş mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine gitmekte olan BBP eski lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düşmesiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yıllardır 'kaza mı?' yoksa 'suikast mı?' tartışmalarının yaşandığı olayla ilgili konuşan Destici, "Tüm bu şüpheler ortadan kalkmadığı sürece kimse bize bu bir kazadır dedirtemez. Bugüne kadar demedik bundan sonra da demeyeceğiz" diye konuştu.