Dove sabunu ve Knorr çorbası üreticisi, üçüncü çeyrek satış büyüme tahminlerini aştı ve bazı analistlerin kesinti korkularına meydan okuyarak tüm yıl kar marjı durumunu korudu.

Bununla birlikte, Finans Şefi Graeme Pitkethly, fiyatlardaki mevcut artışın geçici olacağını uman merkez bankacılarına potansiyel bir darbe olarak, enflasyon baskılarının çok düşük miktarda azaldığını gördü.

Bir medya çağrısında, "Enflasyonun gelecek yıl bu yıldan daha yüksek olmasını bekliyoruz" dedi.

TÜRKİYE’DEKİ TALEP ŞİRKETİ BÜYÜTTÜ

Şirket, 30 Eylül'de sona eren üç ayda temel satışların yüzde 2.5 arttığını söyledi. Büyümeye ABD, Hindistan, Çin ve Türkiye'deki talep yardımcı olurken, fiyatlardaki yüzde 4,1'lik artış, hacimlerdeki yüzde 1,5'lik düşüşü fazlasıyla dengeledi.

Hacim düşüşünün üçte ikisinden fazlası, corona virüsün Delta varyantı vakalarındaki artışın hükümetleri tüketimi azaltan sıkı karantinalar uygulamaya zorladığı Güney Doğu Asya'dan geldi.

Tüketim ürünleri şirketleri, ekonomiler pandemiden kurtulurken enerji, yemeklik yağlar ve ambalaj gibi artan hammadde fiyatlarının yanı sıra daha yüksek nakliye maliyetleriyle karşı karşıya.

Ancak analistler, Unilever'in cirosunun yaklaşık yüzde 60'ını enflasyon baskılarının en şiddetli olduğu gelişmekte olan pazarlarda oluşturduğu için daha zorlu bir görevle karşı karşıya olduğunu söylüyor. 

Reuters