DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Medyascope‘a konuştu. Berat Albayrak’ın istifasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin parmağı olduğunu söyleyen Ekmen, "Bahçeli, askıda ekmek kampanyası ile Berat Albayrak’ın ipini geçmişte çekti. Bu yaşadığımız ekonomik sıkıntı, ülkede adalet olmadığı içindir” ifadelerini kullandı.

'DAĞILIŞI HIZLANDIRIR'

Aynı zamanda, Medyascope‘a konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen  İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan teftişi ele alarak, "İstanbul’a kayyum niyeti varsa bu AKP’nin erimesini ve dağılmasını hızlandırır” şeklinde konuştu.

'BAHÇELİ VE PERİNÇEK'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Doğu Perinçek'in AK Parti içerisinde giderek güçlendiğine dikkat çeken DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, şu ifadeleri kullandı:

“Ama buna da Bahçeli karar verecektir. Erdoğan’ın yüzünü seçmene gösterip seçmenden oy alıyorlar ama devleti yöneten ve kararları alan Bahçeli ve Perinçek’tir. Bahçeli, askıda ekmek kampanyası ile Berat Albayrak’ın ipini geçmişte çekti. Bu yaşadığımız ekonomik sıkıntı, ülkede adalet olmadığı içindir. Bu ülkede bırakın insanların hukuk güvenliğini, insanların kanun güvenliği kalmamıştır.”

BAHÇELİ BAŞARILI BULDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, istifadan önce Albayrak hakkında yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Çok başarılı bulduğumuz Sayın Berat Albayrak’a verip veriştiriyorlar! İnsanda biraz edep olur, biraz erdem olur, Kemal Derviş’in yardakçıları, devşirilmiş ucubeler Türk milletini kandıramazlar. Hep aynı terane! Hep aynı masal! Kasamız boşalmış; başka, IMF’ye gidilecekmiş; Ekonomi çok kötü yönetiliyormuş! Türkiye fırtınaya karşı bütün imkan ve iradesiyle direniyor.
Hiç kimse çöküşü heves etmesin, çünkü kursaklarında kalacaktır. Ekonomik kriz-sosyal çalkantı-siyasal bunalım-darbe mekaniği Türk milletinin ve Cumhur İttifakı’nın kutlu varlığıyla altüst edilmiş, oyun bozulmuştur."