AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu 'terörist' ilan etti.

Bakan Soylu'nun "Terör örgütlerinin soytarısıdır. CHP İstanbul İl Başkanı DHKP-C, PKK/KCK ve MLKP Terör Örgütlerinin elemanıdır" sözlerine bir tepki de DEVA Partisi'nden geldi. DEVA Partili İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Süleyman Soylu'nun bu sözlerle suç işlediğini savundu.

Yeneroğlu, şunları söyledi:

*Canan Kaftancıoğlu'nu seversiniz veya sevmezsiniz ama bu kişi yürüttüğü linç kampanyası ile açıkça suç işliyor. Derdi hukuk değil. Maksadı ülkeyi daha fazla kutuplaştırmak ve artırılan olası gerilimlerin neticesinde karışıklık oluşturup 'meşru zeminde' toplumu terörize etmek.

"BU DÜZENİ SÜRDÜREBİLMELERİ İÇİN ONLARA DÜŞMAN LAZIM"

*Bu düzeni sürdürebilmeleri için onlara devamlı düşman lazım. Terörle mücadele söyleminin arkasında da zımni bir hoşnutluk var. Çünkü ne kadar çok ‘terörist’ varsa ve bu ‘teröristler’ ne kadar çok görünürse, iktidarlarını o kadar uzun süre ayakta tutacaklarını düşünüyorlar.

*Millete ödettikleri bedeller onları rahatsız etmiyor, hatta çok faydalı çünkü bu şekilde inandırıcılıklarını artırıyorlar. Belli kişileri özel olarak seçmeleri de tesadüf değil, algıyla toplum nezdinde kriminalize edip ötekileştirebildikleri kişiler onların en değerli sermayeleri.