MHP Lideri Devlet Bahçeli haftalık olağan grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Sistematik hale gelen algı operasyonları ile partimizin inişe geçtiğini yazan kokuşmuş araştırma şirketleri siz anketleri yaparken CHP Genel Merkezi'nde mi dolaşıyorsunuz?

Biz kendimizden eminiz. Aziz milletimize şüphesiz güveniyor ve inanıyoruz. 

Bir ara bizim denizimizde yaşayıp şimdilerde kendi yapay dereleriyle övünenlerin, merhum Türkeş beyi ağızlarına almaya ne hakları ne vefaları yetecektir.

2023 Haziran ayında sokağa çıkacak gücünüz dahi olmayacaktır. Bizi bilmek ve öğrenmek isteyenler aziz milletimizin iradesine bakarak görebilecektir.

Hiç kimse yalan anketlerle bize ayar veremez, gözümüzü korkutamaz. Biz kendimizden eminiz.

Durduğumuz yer, baktığımız yer doğrudur. Bayrak düşmesin, ezan dinmesin, vatan bölünmesin diyerek koyun koyuna yatan şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. MHP, bugün çok daha güçlü, çok daha tesirli, şuurludur, gelecek Allah’ın izniyle Cumhur İttifakı ile birlikte MHP’dedir.

Öyle bir dönemdeyiz ki kara propangadalar çatışmaların önündedir. Savaşların yönünü tayin edecek düzeydedir. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta bunu çok açık görmek mümkündür.

Son günlerde Ukrayna’nın Buça şehrinde yaşandığı iddia edilen sivil ve masum insanların katledilmesine ilişkin haberlerin sağanak halinde gündeme yansıması her açından incelenmeye muhtaç bir meseledir.

Buça'da gerçekten sivil bir katliam yapılıp yapılmadığına dair ilişkin bir görüş paylaşmamız şu an için mümkün değildir.

Katliam iddialarının İstanbul’da kurulan müzakere masasından sonra gündeme taşınması, ya bir tesadüf ya da kahredici bir tezgâhtır.

Yaygınlaşan komplolara rağmen Türkiye barışın yanındadır. CHP’nin ne dediği, İP’in ne üfürdüğü, diğer zillet partilerinin hangi yalanlara başvurduğu önemsizdir.

Rusya ile Ukrayna arasında sertleşen krizin devamını arzulayan ülkelerin demokrasi iddiaları defoludur. Ateşkes ve barış özlemlerinin fiile geçmesinin Türkiye haricinde hiçbir ülkenin yanaşmadığı somut delillerle ortadadır. Rusya’nın doğal gaz satışında dost olmayan ülkelere karşı ruble kozunu masaya koymasını küresel siyasi, ticari, ekonomik faaliyetlerin yeni baştan ele alınma sürecini de hızlandıracaktır. Artık hiçbir şey eskisi gibi olamayacaktır.

Buça hadisesinden sonra müzakerelerin nasıl sürdürüleceği kısa sürede anlaşılacaktır. Putin ile Zelenski’nin İstanbul ya da Ankara’da, bir araya gelip el uzatmaları, bu savaşa son vermeleri mutlak beklentileridir.

Bu savaşın kaybedeni öncelikle Ukrayna, sonra da Rusya ve bu ülkelerin halklarıdır. Müttefik sandığımız ülkelerin aynı anda nalına ve mıhına vurmaları utanç vericidir. AB’nin savunma ve güvenlik alanında gelişmesi, karar almasında operasyonel rehber niteliği taşıyacak stratejik pusula isimli belge, dış ilişkiler konseyinde onaylanmıştır.

Türkiye’nin direnci ve diri tutumu olmadan Avrupa güvende olamaz, güvenceye ulaşamaz. Yeni bir dünya düzeni kurulacaksın Türkiye ve Türk mileti hor görülemez, rencide edilemez. AB’nin vizyon eksikliği, stratejik iflası, diplomasi başarısızlığı kendi kendini yiyen bir organizmaya dönüştüğüne çok açık bir işarettir. Türkiye ne Doğu’dan ne de Batı’dan kopacak bir ülkedir.

Dünya dünya olur ama dünya Türksüz olamaz. Bir başka ele alınması gereken siyasi gelişme Macaristan’da yaşanmıştır. Başbakan Orban liderliğinde kurulmuş ittifak, muhalif 6 partinin ittifakını ters köşeye yatırmış, AB’nin engellerini aşma becerisini göstermiş ve 4. defa seçimlerde zafer kazanmıştır.

Dış desteklerin işe yaramadığı, başkalarına kurşun askerlik yapanların sonunun iyi olmadığı Macaristan örneğiyle bir kez daha anlaşılmıştır. Ümit ve temenni ederim ki içimize yuvalanan zillet ittifakının Macaristan’a bakıp sonuç çıkarması ve ders almasıdır.

Türkiye’nin geleceğini iş birlikçiler değil iffet, ilke ve irade sahibi Cumhur İttifakı tayin edecektir.

Bugünkü şartlarda enflasyon artmış olabilir, hayat pahalılığından şikâyet ve sızlanmalar da görülebilir ama bunların hepsi geçicidir. Daha huzurlu günlere ulaşmak için sabırla, metanetle tarihi yolculuğumuza devamdan başka seçeneğimiz yoktur.