Türkiye’deki ekonomik krizle boğuşan vatandaş yapılacak genel seçimleri iple çekerlen araştırma şirketleri de seçim anketi çalışmalarına hız verdi. Son olaran Anapollia Araştırma son seçim anketi çalışmasını yayınladı.

Ankara’nın Nabzı Mayıs 2022 adı altında yapılan son seçim anketinde Anapollia AK Parti ve MHP’nin büyük bir oy kaybı içerisinde olduğunu gösterdi. 2018 yılındaki genel seçimlerinde AK Parti Türkiye genelinde yüzde 42,56 oranına oy alırken Anapollia’nın son seçim anketinde yüzde 30,4 oy aldığı görüldü. Cumhur İttifakı’nın bir diğer üyesi olan MHP’de ise tam bir hüsran yaşanıyor. 2018 yılındaki 27. Dönem Milletvekili Seçimleri’nde yüzde 11.10 oy alan MHP’nin yüzde 6.2’ye kadar düştüğü gözlemlendi.

SON SEÇİM ANKETİ BAHÇELİ'YE GERÇEĞİ GÖSTERDİ

Cumhur İttifakı’na katılmadan önce yüzde 10’un çok üzerinde bir oya sahip olan MHP’ye ittifak üyeliğinin hiç de iyi gelmediği seçim anketlerine yansımaya devam ediyor.

Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda yeni seçim yasası Meclis’ten geçerek yürürlüğe girdi. Eski seçim yasasında seçim barajı yüzde 10 iken Devlet Bahçeli'nin Genel Başkanı olduğu MHP’nin bu barajın altında kalacağı ön görülerek seçim barajının yüzde 7’ye düşürüldüğü konuşulanlar arasındaydı. Son seçim anketleri gösterdi ki MHP’nin mevcut yüzde 7 seçim barajı ile de başı belada. Bir çok seçim anketi MHP’nin yüzde 7’nin de altında kalmasıyla sonuçlanırken Anapollia Araştırma’nın seçim anketinde de bu durum bir kez daha gözler önüne serildi.