DİSK'in Levent’teki İsrail Başkonsolosluğu önündeki protestosu sırasında, "Katil İsrail, Ortadoğu'dan defol" sloganları atıldı. DİSK Başkanı Çerkezoğlu da burada yaptığı açıklamada, “Mescid-i Aksa’ya ve Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ne yönelik İsrail saldırılarının sonucu olarak Filistin bir kez daha dünyanın gündeminde. İşgalciler Filistin halkının evlerine el koymaya çalışıyor, demografiyi değiştirme girişimlerini sürdürüyor. Dini ve ulusal simgelere yönelik utanmazca saldırılar devam ediyor. Sadece askeri güçler değil sivil yerleşimciler de Filistin halkına karşı saldırılarını sürdürüyor. Siviller öldürülüyor, Nekbe devam ediyor, ama onurlu Filistin direnişi de sürüyor" dedi.

“FİLİSTİN DAVASI BİZİM DAVAMIZDIR”

Türkiye işçi sınıfı olarak Filistin’in yanında olduklarını belirten Çerkezoğlu, “Filistin, Türkiye halkı için gazetelerin dış haberler sayfasında yer alan bir konu değildir. Filistin davası bizim davamızdır. Filistin'in kurtuluşu bizim kurtuluşumuzdur. Türkiye işçi sınıfı emperyalizme ve siyonizme karşı direnen Filistin halkının hep yanında olmuştur ve yanında olmaya devam edecektir" şeklinde konuştu. 

“BAZI FİRMALAR ÇALIŞTIRDIKLARI FİLİSTİNLİ İŞÇİLERİN HAKLARINI GASP ETMEKTE”

Bazı Türk firmalarının çalıştırdıkları Filistinli işçilerin haklarını vermediklerini vurgulayan Arzu Çerkezoğlu, “Filistin halkının yanında olmak demek, 'Kurt ile yiyip çoban ile ağlayanlara karşı' mücadeleyi de gerekli kılmaktadır. Bugün iktidara yakın çok sayıda Türkiyeli şirket İsrail’de yatırım yapmakta ve işgalcilerle ticarete devam etmektedir. Dahası bazı Türkiyeli firmalar çalıştırdıkları Filistinli işçilerin haklarını gasp etmekte ve onlara çifte mağduriyet yaşatmaktadır. Hükümeti ve sermaye çevrelerini bu riyakârlıktan vazgeçmeye, İsrail ile bütün siyasi, askeri ve ticari ilişkileri kesmeye çağırıyoruz. Nutukları bırakın, gereğini yapın: İsrail'i boykot edin, yatırımları geri çekin, İsrail’e ve yandaşlarına yaptırımlar uygulayın” diye konuştu.

"TÜRKİYE İŞÇİ SINIFI HER ZAMAN DİRENEN FİLİSTİN HALKININ YANINDA OLMUŞTUR"

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, protesto sonrası ANKA’ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İsrail’in, Filistin topraklarında Filistin halkına uyguladığı zulüm 73 yıldır bütün dünyanın gözleri önünde yaşanmaktadır. Türkiye açısından, Türkiye işçi sınıfı açısından Filistinlilerin verdiği bu mücadele, Filistin halkına uygulanan bu baskılar, katliamlar bir dış haberler sayfası haberi değildir. Türkiye işçi sınıfı, her zaman direnen Filistin halkının yanında olmuştur. Biz DİSK olarak bir kez daha ifade ediyoruz ki, onuru için direnen Filistinli kardeşlerimizin sonuna kadar yanında olmaya devam edeceğiz. Çünkü Filistin davası bizim davamızdır. Filistin’in kurtuluşu bizim kurtuluşumuzdur.”