140 Journos, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in hayatını ve siyasi geçmişini konu alan bir belgesel hazırladı.

Perinçek belgeselde siyaset ile nasıl ilgilenmeye başladığını, gençlik yıllarını, devrimci liderler Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan ile yaşadıklarını ve bugünkü pozisyonunu anlattı.

"KULAKLARINI ÇEKTİM!"

Perinçek'in sosyal medyaya damgasını vuran açıklamaları şöyleydi: 

* O zaman da şey başlamıştı, silah külah hikayesi. Deniz Gezmiş'te ve şeyde Mahir'de. Mihri Belli de silahla mücadelenin falan çok saçma sapan bir şey olduğunu görüyor fakat çocukları da idare ediyor. Türkiye İşçi Partisi de o yanlışı yap. Milli demokratik devrimi savunanları atmaya falan başladı. O iyice infial yarattı. Ve ondan sonra herkes bizim etrafımızda toplandı.

* 1970'e doğru bu sefer de bizim milli demokratik devrimi savunan tarafta bir bölümle çıktı. Artık silahlı mücadele zamanı geldi. Çocuklar falan da dolduruşa geldiler. Deniz olsun, Mahir olsun... Bu silahlı mücadeleye hemen başlıycağız hikayeleri başladı. Hem bir teorik birikimim var, biraz da yaşça Deniz'den, Mahir'den falan büyüğüm, hepsinin kulağını çektim.