Merkez Bankası Para Politikası Kurulu yılın son faiz kararı için toplandı. Kurul, yüzde 15 olan politika faizine ilişkin kararını yarın açıklayacak. Piyasalarda, yeni bir faiz indirimi kararı gelebileceği konuşulurken, döviz kurları da yükselmeye devam ediyor. 

İstanbul serbest piyasada 14,39 liradan açılış yapan dolar,şu aralar 14,59 liradan işlem görmeye başladı.

EURO 16 LİRA BARAJINI AŞTI

Euro 16,42 liradan el değiştiriyor.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 14,40 lira, euronun satış fiyatı ise 16,28 lira olmuştu.

ALTIN FİYATLARI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı gerilemesine rağmen, Türkiye'de altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Gram altın 826 liradan, çeyrek altın 1357 liradan satılıyor. Haftaya 1780 dolar seviyesinden başlayan ons altın 1769 dolara gerilemiş durumda. 

MERKEZ İNDİRİME DEVAM EDECEK Mİ?

Türkiye'de de enflasyon endişeleri artarken TCMB'nin yine de faiz indirimlerine devam etmesi bekleniyor.

Üç yılın zirvesinde bulunan yüzde 21.31 seviyesindeki enflasyonda birkaç ay içinde yüzde 30'a doğru beklenen yükselişe rağmen TCMB'nin Aralık ayında bir faiz indirimine daha gitme ihtimali TL'nin değerini tarihi dip seviyelere düşürdüğü gibi toparlanmasına da engel oluyor.

TCMB, enflasyonda yükselişe yol açan unsurların geçici olduğu kanısıyla son üç ayda 400 baz puan faiz indirimi uygulamış, son PPK kararında bundan sonra para politikasında kalan sınırlı alanı Aralık ayında kullanmayı değerlendirdiğini ifade etmişti.

Reuters anketine katılan 13 kurumun 12'sinin tahminleri haftalık repo faizinin 25 ile 200 baz puan indirilmesi arasında yer alırken, medyan beklentiye göre politika faizinin yüzde 14'e indirilmesi bekleniyor. Bir ekonomist politika faizinin sabit bırakılmasını bekliyor.