Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy Polemik TV’de Kadir Kaplan’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

'TÜRKİYE’YE DEMOGRAFİK TOPLUM MÜHENDİSLİĞİ UYGULANIYOR'

Ümmet kardeşliği söylemine de değinen Aksoy, “Ümmet kardeşliği hikâyesi yalan. Tamamen bir demografik toplum mühendisliği uygulanıyor. Demografik saldırı altındayız. Akçakale’de bir binanın altında 100 kişiyi Cuma namazı kılarken gördük ve şaşırdık. Şanlıurfa’da 30 yıl müftülükte görev yapmış bir amcamızla konuştuk ve bu durumu sorduk, “Neden bizim camilerimizi kullanmıyorlar” diye. Kendisi, “Sadece Halep’ten gelen bir kısım bizim camilerimizi kullanır. Geri kalanlar kullanmaz. Kendi kurdukları dernekleri kullanıyorlar. Ben bir gün oraya gitmek istedim ve üye değilim diye içeri almadılar” dedi.

'KENDİ MAHKEMELERİNİ KURDULAR'

“Türkiye’de; paralel yapılar, paralel ticaretler, paralel mahalleler ve paralel yasalar oluşturdular.” diyen Aksoy Suriyelilerin kendi içlerinde yaşadıkları sorunları, nikah ve boşanma gibi konuları molla adını verdikleri kişiler üzerinden çözdükleri ve Türk mahkemelerine gitmediklerini iddia etti. Aksoy, mollaların sınır dışı cezasına bile hükmedebildiğini söyledi.

'CENEVRE SÖZLEŞMESİ MONTRÖ KADAR ÖNEMLİDİR'

1951 yılında imzalanan BM Mülteci Hakları Sözleşmesi’ne coğrafi çekince koyan DP hükümetinin, bugün 10 milyon sığınmacının vatandaş yapılmasının önündeki engeli yarattığının altını çizen Aksoy, “Cenevre Sözleşmesi, Montrö Sözleşmesi kadar değerlidir” dedi.