PolemikHaber'e konuşan Serdar Savaş, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda kararlı olduğunu ifade etti. "Aday olmakta kesinlikle kararlıyım" diyen Savaş, partisiz cumhurbaşkanı adayı olacağını söyledi.

Savaş, "Çatı aday teklifi gelirse düşünür müsünüz?" sorusuna, "Ben partisiz aday olurum. Oldum zaten... Beni partiler de desteklerse gurur duyarım. Onlarla birlikte çalışırım ama herhangi bir partinin adayı olmam. Bunun da sebebi şu, ülkemizin sorunları herhangi bir partiyle çözülebilecek düzeyin çok üzerinde. AKP ve RTE cumhuriyete öylesine büyük zarar verdiler ki... Bakın anayasanın ilk 4 maddesi değiştirilemez diyoruz. İlk dört maddenin içinde neler var? Türkiye Cumhuriyeti... RTE, Türkiye lafını da cumhuriyet lafını da değiştirmek istiyor. Laik bir devlet... Laik devleti değiştirmek istiyor. Hukuk devleti... Yani anayasanın ilk 4 maddesindeki, bizim Mustafa Kemal Atatürk'ten devraldığımız her şeyi değiştirmek istiyor. O yüzden bu bir parti meselesi değil, millî bir mesele. Türkiye Cumhuriyeti'nin devamından yana olanların mutlaka bir araya gelmeleri gerekiyor. Bunun içerisinde HDP de olacak, CHP de olacak, İyi Parti de olacak, AKP'li seçmen de olacak, MHP'li seçmen de olacak, Saadet Partili seçmen de olacak. O nedenle ben partisiz aday olmaya devam edeceğim ama farklı partilerle iş birliğine gitmemiz mümkün." diyerek cevap verdi.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI AÇIKLAMAYLA 2. TURDA %63 OY ALACAĞINI DUYURMUŞTU

Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nin 2. Turunda kendisinin %63, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın %36 oy alacağını ifade eden Savaş, bunun bir projeksiyon metoduyla ortaya çıktığını söyledi. Savaş, "Bunlar istatistikî çalışmalar, nüfus projeskisyonlarıdır... Daha önceki yıllarda iller bazında insanların tercihleri nedir? Bu tercihler nasıl değişikliğe uğrayabilir? Yeni gelen seçmen kitlesinin yaşı nedir? Bu kitleyi etkileyecek olan faktörler... Yani bunlar oldukça ileri bir projeksiyon metodudur. Anket yöntemiyle değil, bilgisayarda projesksiyon yöntemiyle yapılmış çalışmalardır. Bunun artı-eksi %2-3 oynayacağını düşünüyorum. 2. Tura ben ve sayın Erdoğan'ın kalması halinde. Çünkü Erdoğan'ın 2. Tura kalıp kalamayacağını bilmiyorum."