Nevşehir'de sürüden ayrılarak belediye binasına girmek isteyen ve engel olmaya çalışan güvenlik görevlilerine zor anlar yaşatan 5 küçükbaş hayvan dünya gündemine girdi.

FOTO-Gülşehir / Dünya Nevşehir'i konuşuyor

45 ÜLKEDE YAYIMLANDI

* Eğlenceli anların olduğu görüntüleri yerel ve ulusal birçok medya kanalında kendine yer bulmuştu. Bunun dışında 45 farklı ülkeden 300'ü aşkın televizyon kanalında yayımlanması ile Nevşehir en çok konuşulanlar arasına girdi.

EN ÇOK ARANILANLAR LİSTESİNDE

* Öte yandan Nevşehir Belediyesi ve Belediye Başkanı Rasim Arı da internet ve sosyal medya mecralarında en çok aranılanlar listesindeki yerini almayı başardı.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI

* Dünyanın farklı ülkelerindeki önemli medya kuruluşlarının haberleştirdiği olayın görüntülerini sosyal medya hesabından 'Dünyayı gülümsettik' başlığıyla video atan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, ''Şehrin koyunları koçları kuzuları bile tanıtımına katkı sağlıyor, Bu şehri tüm dünyaya duyurmaya devam edeceğiz'' notuyla paylaştı.

NE OLMUŞTU?

* Nevşehir’e bağlı Göre beldesinde Hasan Ünbulan’a ait bir koç, bir keçi ve üç koyun sürüden koptu.  Yolunu kaybeden hayvanlar kent merkezine ulaştı. Belediye önüne gelen küçükbaş hayvanlar tereddüt etmeden binanın içine doğru yürüdü.