Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası açıkladığı kararlar sonrası 20 yaş altı ve 65 yaş üzeri vatandaşların düşük ve orta riskli illerde kaldırılması kararlaştırıldı.

DÜŞÜK VE ORTADA YASAK KALDIRILDI

İç işleri Bakanlığı ise yayımladığı genelgeyle düşük ve orta riskli illerde 20 yaş altı ve 65 yaş üzeri vatandaşların sokağa çıkma yasağını kaldırdı.

İşte Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı risk haritası ve İçişlerinin genelgesine göre yasağın kalktığı ve devam ettiği iller:

20 YAŞ ALTI VE 65 YAŞ ÜZERİ VATANDAŞLARA YASAĞIN KALKTIĞI İLLER

Düşük Risk grubunda yer alan iller; Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Van.

Orta Risk grubunda yer alan iller; Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat.

20 YAŞ ALTI VE 65 YAŞ ÜZERİ VATANDAŞLARA YASAĞIN DEVAM ETTİĞİ İLLER

Yüksek Risk grubunda yer alan iller; Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak.

Çok Yüksek Risk grubunda yer alan iller; Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon.

YÜKSEK VE YÜKSEK RİSKLİ İLLERDE HANGİ SAATLERDE DIŞARI ÇIKILABİLİYOR

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgeye göre, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00-14.00 saatleri arasında, 20 yaş altı çocuklar ve gençler ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.