Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "HDP,halkın önemli bir kesiminin sesidir. 6 milyon insanın oy verdiği partiyi, bir saray memuru mahkum edemez. Suskunluk yanıltmasın: Herkes görüyor ki,”sürpriz” uğruna harekat yapmak yerine HDP’nin arabuluculuğu istense bugün rehineler kurtulmuş,onca can yitirilmemiş olabilirdi." diyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na, sosyal medyada 'Sünepe' diye çıkıştı.

HDP'Yİ TERÖRİST İLAN ETTİ

CHP Grup Başkanvekili Özgün Özel'i de twitter'dan engelleyen Altun, "Buradan avazımız çıktığı kadar gür bir sesle haykırıyoruz. HDP demek PKK demektir. HDP, PKK’dan aldığı emirle hareket eden bir siyaset kuklasıdır. 
Bu gerçeği bugün bir kere daha gördük. HDP’yle olan ittifakları zarar görmesin diye PKK’nın adını dahi anamayanları da gördük." yorumunda bulundu.

ESKİ DEFTERLER AÇILDI...

Altun'un HDP'ye yönelik sert çıkışı akıllara eski açıklamalarını getirdi.

Altun, SETA İstanbul Genel Koordinatör Yardımcılığı yaptığı 11 Haziran 2014 tarihinde A Haber'de 'çözüm sürecini' anlatmış ve açılıma milliyetçi refleksle karşı çıanları "Eski kafalı olmakla" suçlamıştı...

Altun, şunları söylemişti:
*Çözüm sürecinden rahatsız olanlar var. Çözüm süreci benim için sadece Türk-Kürt geriliminin uzlaştırılması meselesi değil; çözüm süreci son derece sembolik bir mesele. Yeni Türkiye'nin toplumsal sözleşmesinin aslında bir başka boyutu. Hem bu yeni Türkiye'nin kuruluşuna hem de bu toplumsal sözleşmeye karşı olan ciddi bir kesim var.  Bu ciddi kesimden kastım şu: Aslında bir dizi eski Türkiye eliti var. Bu eski Türkiye elitinin medyadaki karşılıklarını da görüyoruz. 

*Bu süreci tıkamak adına, bu süreci engellemek adına bu tür duygusal manipülatif manşetlerle yol almaya çalışıyorlar.  Bunu yaparken toplumda karşılığı olan duygulara hitap ediyorlar. Bayrak üzerinden vatan edebiyatı yapıyorlar. Bunu yaparak aslında yapmaya çalıştıkları şey infial meydana getirmek. 
"Vatan elden gidiyor farkında mısınız?" demek; "uyanın ey millet" demektir. Böyle demek de "kalkın, çözüm sürecinin önünde durun" demektir. 

*Çözüm sürecinin önünde eğer bu toplumun sahiplenmesi söz konusu olmamış olsa, gerçekten çok daha farklı bir şeyi konuşuyor olurduk.  Bu gerçekten başarıldı ve bu anlamda, bu süreçte emeği geçen entelektüelinden siyasetçisine bölgedeki vatandaşına kadar hemen herkese Türkiye'nin müteşekkir olması gerekir."

YENİDEN PAYLAŞILMAYA BAŞLANDI

Fahrettin Altun'un bu konuşması, terör örgütü PKK tarafından Gara'da bir mağarada katledilen 13 asker, polis ve görevlinin katledilmesi üzerine başlayan tartışmalar nedeniyle sosyal medyada paylaşıldı.