8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, kadınlar hak taleplerini dile getirirken, kadın cinayetlerine karşı etkin soruşturma ve İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmasını talep ediyor. İstanbul'un Esenler ilçesinde yeni yılın ilk gününde evladının cansız bedenini bulan anne- baba da etkin soruşturma talep eden ailelerden. İntihar ettiği iddia edilen 23 yaşındaki Eda Küçükbaltacılar'ın Annesi Küçükbaltacılar, "Her şeyin ortaya çıkmasını istiyorum. En azından bir parça olsa rahat edeceğim. Kızımı geri getiremem ama ne olduğunu bilmek istiyorum” diye konuştu.

"İNSANLARIN CANINI YAKA YAKA ORTALIKTA GEZMESİNLER"

Anne Eda Küçükbaltacılar, gözyaşları arasında şunları anlattı:

"Ben kızımı gördüm. Kendi gözlerimle. Her şeyini gördüm. Kendisinin yapmış olmasına imkan yok öyle bir şeyi. O an müsait değildi o ortam. Sadece cezalarını çeksinler ben de kendi acımı yaşayayım. Bu canımı daha çok yakıyor çünkü. Her gece ben gördüğüm şeyler yüzünden uyumuyorum. Gözümü kapatıyorum kızımı görüyorum. Onun orada nasıl öldüğünün planını yapıyorum kendimce, ölçüyorum, biçiyorum. Onun için bunların hepsinin ortaya çıkmasını istiyorum. Yazık, günah değil mi bunca genç kıza?. İnsanların canını yaka yaka ortalıkta gezmesinler. En büyük istediğimiz adalet. Başka bir şey istemiyoruz. Bizim adalete ihtiyacımız var. Bizim ve bizim gibi olan ailelerin adalete ihtiyacı var. Adalet olan her yerde insanlık olur. Adalet istiyoruz. Gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyoruz. Kaç insanın canı yanıyor? Yazık, günah değil mi böyle. Bizler kadınız ya. Anayız. Doğuruyoruz. Biz insan dünyaya getiriyoruz ve insan gibi yaşamak istiyoruz. Bir kadına zarar verecek bir erkek dönüp anasına bakmalı. Anasını düşünmeli. Biz anayız başka bir şey değiliz. Ana demek sevgi demek. Yakmasınlar gençlerin canını."   

"ADALETİN YERİNE GELMESİNİ İSTİYORUZ"

Baba Serhat Küçükbaltacılar ise "Dizleri yere değiyordu. Dizlerinin üzerinde bir insan intihar edebilir mi? Adaletin yerine gelmesini istiyoruz. Tek amacımız bu. Sahip olduğum tek insandı. Yılbaşımızı yapmıştık. Ertesi günü bu oldu. Adaletin yerine gelmesini istiyoruz. Tek isteğimiz o. Benim kızım toprak altındayken o elini kolunu sallayarak geziyor. Başkalarının canlarını da yakmasınlar" dedi. 

NE OLMUŞTU? 

Yeni yılın ikinci gününde Esenler Oruç Reis Mahallesi 595 Sokak üzerinde 24 yaşındaki genç kız Eda Küçükbaltacılar ailesi ile yaşadığı binanın çatı katında cansız bedeni bulunmuştu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinde genç kızın hayatını kaybettiğini tespit etmiş, ardından genç kızın cansız bedeni, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılmıştı. Eda Küçükbaltacılar'ın ölümü resmi kayıtlara intihar olarak geçti.  (ANKA)