104 emekli amiral tarafından yayımlanan bildirinin ardından bazı gazeteler, amirallerden bazılarının ve aile üyelerinin CHP üyesi olduklarını duyurmuştu. CHP ile amirallerin ilişkilendirilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna şöyle cevap verdi CHP’li Zeyrek, “Bu bildirinin içeriği hiç sorgulanmadan, eleştirilere cevap verilmeden, bu bir darbe girişimidir şeklinde açıklamalar yapıldı. Medya da ellerinde olduğu için bu algıyı olguya dönüştürüyorlar. Korku iklimini devam ettirip, muhalefeti baskılayıp, insanların olguyu öğrenmesini engellemeye çalışıyorlar. Bizim esas gündemimiz ekonomidir.”

“EKONOMİK RABİA OLUŞTURDULAR: YÜKSEK FAİZ, YÜKSEK İŞSİZLİK, YÜKSEK ENFLASYON, YÜKSEK KUR”

Ekonomideki son durumu da değerlendiren Zeyrek, iktidarın ekonomik rabia oluşturduğunu ifade etti. Ekonomik rabiayı; yüksek faiz, yüksek işsizlik, yüksek enflasyon, yüksek kur olarak nitelendiren Zeyrek bu faktörlerin insanların belini büktüğünü ifade etti.

“İKTİDAR GARİBANA DİN-İMAN, ZENGİNE PARA VEREN BİR KURULUŞ OLDU”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıkladığı anne-bebek paketi projesine yapılan eleştirileri de yanıtlayan Zeyrek, “İBB’nin ilk icraatı, İstanbullunun kaynaklarını hortumlayan aracıları aradan çıkarmak oldu. Bu 850 milyon TL avantaj sağladı. Araçları da yarı yarıya indirdik. Toplamda 1 milyar Lira tasarrufla Belediye bütçesi rahatladı. Yarım kalan metro hatlarını faaliyete geçiriyoruz. Sadece anne-bebek paketi vermiyoruz. 0-4 yaş arası çocuklu annelere ücretsiz ulaşım hizmeti verdik. 100 binin üzerinde yoksul aileye süt desteği sağlıyoruz. Sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım verdik. En ucuz öğrenci ulaşımı İstanbul’da… Anne-bebek paketini eleştiren ilçe belediye başkanlarının ilçelerine sorduğumuzda, onların böyle bir destek sağlamadıklarını gördük.  AK Parti garibana din-iman, zengine para veren bir kuruluş oldu” dedi.