Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz ise yaptığı açıklamada şirketlerin ağırlama giderlerini tarifeden alamayacağını duyurdu.

Vatandaşın boynuna yük olan ve dağıtım şirketlerinin bir nevi 'hizmet bedeli' aldığı uygulama ile ilgili açıklamasında EPDK Başkanı Başkanı Mustafa Yılmaz, “Şirketler temsil/ağırlama giderini tarifeden alamayacak” dedi.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz

HaberTürk’te yer alan habere göre, Yılmaz “Şirketler temsil/ağırlama giderini tarifeden alamayacak, gelir sağlayamayacak” dedi.

DOĞALGAZ DA AYNI ŞEKİLDEYDİ

Geçtiğimiz gün TBMM'de Enerji Bakanı Fatih Dönmez, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz'a verdiği yanıtta Türkiye genelinde tek bir toptan satış doğalgaz fiyatı olduğunu ancak bölgeler arasında farklılığın o bölgedeki dağıtım şirketinin “ihaleyle kazanmış olduğu teklife” bağlı olarak belirlendiğini belirtti. Dönmez, “Mesela konutlarda BOTAŞ'ın satış tarifesine göre doğalgazın 1 metreküpü 1 lira 25 kuruş. Onun üzerine o bölgedeki dağıtım bedeli geliyor ve nihai fiyata ulaşıyoruz, vergileri ekledikten sonra. BOTAŞ'ın satış fiyatı her yerde aynı. İller arasında ise dağıtım bölgesinin oradaki yatırım ve işletme giderlerinden kaynaklanan bir farklılık var. O açıdan (BOTAŞ fiyatında) farklı bir gaz tarifesi uygulama imkanı yok” diye konuştu.