104 amiralin içinde çok sayıda FETÖ mağduru olduğunu hatırlatan Özçelik "FETÖ kumpaslarında bile kaçmayan amirallere kaçacaklarmış muamelesi yapılması, bir haftadır soruşturmanın uzatılması dikkat çekici" dedi.
FETÖ'nün Balyoz ve Ergenekon kumpas davalarını da yakından takip eden Özçelik, operasyonun perde arkasını yorumladı...
 

“104 amiralin içerisinde FETÖ’nün mağdur ettiği isimler var” diyen Can Özçelik, amirallerin Balyoz Davası döneminde yargıdan kaçmadıklarını, hatta yurt dışında olan amirallerin bile ülkeye gelip yargı karşısına çıktıklarını ifade etti.

Özçelik, “Sabahın altısında, kaçacaklarmış gibi operasyonla gözaltına alındılar. İfadeye çağırıldıklarında gelecek insanlar bunlar. Amirallerin bu duruma düşürülmesi düşündürücü.” dedi.

“METNİN YAYIMLANMASINDAN SONRA GÜRDENİZ’LE GÖRÜŞTÜM”

Emekli amirallerin bildiri yayımladığı günün ertesi gününde, Cem Gürdeniz ve Kadir Sağdıç’la görüştüğünü söyleyen Özçelik “Dedim ki böyle bir duyuru yayımladınız. Bunun darbe bildirisi olduğunu söylüyorlar. Size suçlamalar yapıyorlar. Ne düşünüyorsunuz? İkisi de ‘biz demokratik hakkımızı kullandık’ dediler.” ifadelerini kullandı.

“HAKAN URAL BİLE MONTRÖ’YÜ TARTIŞABİLİYOR”

Özel bir kanalda yayımlanan magazin programında konuşan Hakan Ural Montrö Sözleşmesine yönelik görüşünü belirtmişti. Gazeteci Can Özçelik “Bugün Hakan Ural bile Montrö’yü tartışabiliyor ve emekli amirallere söz söylüyor. Kırk yılını bu mesleğe adamış kişilerin Montrö hakkında açıklama yapması çok normal. Biraz da gündem değiştirilmek isteniyordu. Kabinenin değişeceği iddiaları vardı… Şimdi o tamamen gündemden kalktı. Arka planda bu var gibi geliyor bana” dedi.