Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan yazısında "Türkiye'nin yobaz ve Osmanlı hasretiyle yanıp tutuşan kafanın ellerinde" olduğunu savunarak, "Ama geçmiş olsun bayım, Osmanlı çoktaaan bitti" dedi. 

"KAFALARINDA TUHAF BİR OSMANLI SAPLANTISI...

Çölaşan yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Kafalarında hep o acayip 'Osmanlı' kavramı!.. Bir zamanlar Türk Tarih Kurumu diye çok ciddi, bilimsel araştırmalar yapan bir kurum vardı. Onun birkaç yıl önceki başkanı olan AKP'li şahsın sözleri gazetelerde uzunca yer bulmuştu: 'Yurtta sulh cihanda sulh gibi sözler 100 yıl geride kaldı. Biz istersek Musul ve Kerkük petrollerini alabiliriz. Çünkü oraları Abdülhamit'in özel mülkü idi. Uluslararası hukukta kişilerin mülküne dokunulamaz. Oraları alabilmek için önce Osmanlı hanedanının Türkiye'de (Atatürk döneminde) kamulaştırılan mallarını iade etmeliyiz!' Kafalarında tuhaf bir Osmanlı saplantısı!..

"CUMHURİYET UZUN SÜREDİR YOBAZLARIN ELİNDE"

Sevgili okurlarım, Türkiye Cumhuriyeti uzun süredir yobaz, gerici, din tüccarı ve Osmanlı hasretiyle yanıp tutuşan kafaların elinde. Diyanet dahil onlar Atatürk'e düşman. Cumhuriyet'e baş koyan, vatanı kurtaran kadrolardan tiksiniyorlar. Ama geçmiş olsun bayım, Osmanlı çoktaaan bitti. Hanedan çekti gitti, son padişah hain Vahdettin –hem de Müslümanların halifesi idi- vatan kurtarılınca İstanbul'dan bir İngiliz zırhlısına bindi, servetiyle birlikte  İngilizlere sığındı, kaçtı gitti…

Cumhuriyet emin ellerde. Hiç kimse endişe etmesin, başkaları da günün birinde Vahdettin gibi gidecek ve laik Cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacak."